Перший заступник Міністра економіки Юлія Ковалів закликала могилянців йти працювати в уряд і міняти країну

 

Перший заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі України Юлія Ковалів, яка в 2006 році закінчила Києво-Могилянську академію, зустрілася зі студентами Могилянки.

 

Вона поділилася своїми секретами успішності, розповіла, чим, на її думку, відрізняються могилянці від випускників інших університетів, і запросила всіх охочих іти працювати в уряд.

 

- Ти повинен любити те, чим займаєшся. Якщо любиш своє діло, то займаєшся ним із задоволенням, фактично живеш цим. І якщо це тобі подобається і ти маєш голову на плечах – у тебе буде виходити, - сказала Юлія Ковалів, говорячи про те, як бути успішним.- Працювати треба не за гроші, а в задоволення. Гроші – це мотиватор, до якого швидко звикаєш. Через 3-6 місяців ти вже розслабляєшся, зарплата не мотивує. Коли ж ти отримуєш задоволення від того, що робиш, ця мотивація діє набагато довше і дає кращий результат. Також, щоб рухатися вперед, треба багато працювати. Якщо багато працюєш і приносиш конкретний результат, це відкриває перед тобою нові можливості досягти ще більшого.

 

Юлія Ковалів розповіла, що до подій на Майдані працювала в бізнес-середовищі й мріяла стати фінансовим директором великої компанії. Але тоді зрозуміла, що тільки люди, які мають цінності й фахову компетенцію можуть змінити щось в Україні.

- В Уряді є зараз є ціла могилянська спільнота. І ми недавно сиділи й говорили про те, чому нас так багато і чим випускники Могилянки відрізняються від інших, - поділилася своїми думками Юлія Ковалів. - Як мені здається, перше – це цінності. Тобто студент Могилянки розуміє, що тільки сам, тільки свою головою він може здати екзамен, може отримати різні бали, або досягти того, що його виженуть. Друге – це орієнтація на результат, а не на процес. В уряді, мабуть, 80% людей орієнтовані на процес. От вони отримали папірчик - відповіли на нього. Отримали доручення – написали 5 сторінок тексту. Але їм абсолютно байдуже до результату. Студентам Могилянки все одно, чи ходити на лекції, чи вчитися вдома, чи вночі – де і як завгодно, аби був результат. І третє – це мотивація. В Могилянці ти вчишся в середовищі сильних студентів і постійно прагнеш досягати більшого, в тобі розвивається амбітність. А амбіції теж є дуже хорошим поштовхом рухатися в житті.

 

Юлія Ковалів закликала усіх охочих спробувати попрацювати в уряді.

За її словами, це чудова можливість здобути досвід роботи в середовищі з надзвичайно великими викликами.  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна