Новим гендиректором "Мистецького Арсеналу" обрано випускницю НаУКМА Олесю Островську-Люту

 

07 липня на другому засіданні конкурсної комісії оголосили переможця конкурсу на посаду генерального директора Державного підприємства "Мистецький Арсенал".

 

Більшість членів комісії проголосували за кандидатуру Олесі Островської-Лютої.

 

Олеся пропонує перетворити "Мистецький Арсенал" на креативний кластер, який інтегруватиме всі види мистецтва, буде підтримувати таланти і стане флагманом для культури в Україні. Він складатиметься із мистецьких лабораторій - літературної, театральної, музичної, а також освітньої.

 

- Мені досі дивно і трохи страшнувато, що сьогодні комісія обрала директором Мистецького арсеналу саме мене, - написала Олеся Островська-Люта на своїй сторінці у Facebook. - Я не вірила в це якось до самого кінця. Загалом, і подаватися - зібравши волю в кулах - вирішила в останній момент, поговоривши - мабуть - з мільйоном людей. Бо все ж таки Арсенал - це місце, яке надихає і допомагає реалізувати власний потенціал. Воно спокушає професійними викликами.

 

Олеся Островська-Люта закінчила Києво-Могилянську академію за спеціальністю «Культурологія», працювала у фондах "Центр сучасного мистецтва" та "Розвиток України".

Нині є керівником аналітики Аналітичного центру pro.mova та експертом платформи "Культура-2025".  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна