Дарунки Музею від випускниці НаУКМА

 

У липні 2016 року Музей НаУКМА отримав від Ірини Пайосової, випускниці факультету природничих наук 2002 р., дев`ять предметів для постійного зберігання та експонування.

 

Предмети були придбані на благодійному інтернет-аукціоні на підтримку армії «Свій за свого».

Кошти, виручені з продажу цих лотів, використані на потреби української армії.

 

Мотивація дарувальниці її участі в благодійному інтернет-аукціоні та передачі до Музею НаУКМА, перетворених теплими серцями і добрими руками засобів знищення на артефакти, відображена у словах самої пані Ірини: «Мені здається, вони представляють важливу частину історії України, і певною мірою є унікальними предметами мистецтва. За останні кілька десятиліть у світі було багато воєн, але я ніде не зустрічала інформації що з предметів війни, призначених для руйнування і вбивства, робили предмети мистецтва, для прикрашання життя і ствердження життя. Мене дуже приваблює як історичний так і філософський зміст такої творчості; і сама творча дія, яка повністю змінює цільове призначення предмету/об'єкту. Ця зміна призначення видається дуже символічною, з точки зору "одужання" суспільства після війни, і протистояння людей проти ворожої експансії, війни, насильства. Попри усе що відбувається, громадяни України не втратили важливої частини своєї людяної, гуманістичної сутності».  

 

Висловлюємо випускниці НаУКМА Ірині Пайосовій ще раз сердечну подяку за подарунки, а всіх могилянців, гостей Могилянки та Києва запрошуємо ознайомитися з новими експонатами в експозиції Музею НаУКМА.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна