Лекція о. Андрія Зелінського: «Як повернутися в майбутнє. Духовність на день сьогоднішній»

 

02 вересня 2016 р. відбудеться щорічна традиційна лекція з циклу «Духовні цінності людини».

 

Цьогоріч ми запросили випускника НаУКМА о. Андрія Зелінського. Тема його лекції: «Як повернутися в майбутнє. Духовність на день сьогоднішній».

 

Отець Андрій Зелінський – випускник НаУКМА, священик Української Греко-Католицької Церкви, член чернечого згромадження «Товариство Ісуса», військовий капелан, член Ініціативної групи Української Академії Лідерства, викладач Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, громадський діяч.

Філософську освіту здобував у Коледжі Святого Василія, Стамфорд, США, богословську – в Папському Григоріанському університеті в Римі, Італія, політологічну – в Національному університеті «Києво-Могилянська Академія».

Основні сфери наукових інтересів та напрямки пасторальної діяльності: християнська духовність у контексті сучасної культури, ідеологія національної безпеки, виховання лідерської компетентності та забезпечення духовних потреб військовослужбовців.

 

З червня 2014 р. отець Андрій бере активну участь у наданні духовної підтримки українським військовим у зоні АТО, здійснюючи своє служіння у підрозділах ЗСУ під Слов’янськом, Краматорськом, Старогнатівкою та у Пісках, Дебальцевому, Широкіному, Авдіївці Донецької області.

Автор книг «Соняхи. Духовність на час війни» та «На ріках вавилонських. Кілька думок про повернення

 

«Минуле неминуче. Людина невтомно шукає доріг вороття в якийсь первинний досвід безумовної та безмежної любові - туди, де була радістю чийогось життя. Відтак, невгамовна спроба здолати простір і час, - який віддаляє людину від себе, від іншого, від справжнього, - стає одним із найбільш продуктивних механізмів формування соціальної дійсності. Досвід відчуження деформує, усамітнює. Війна завжди від чиєїсь самотності…

А нам є куди повертатися. Нам є що творити! У час бурхливих трансформацій пошук нових сенсів необхідний, як мерехтіння зір у темряві глухої ночі, як пам’ять про неминучий світанок. Наше завдання сьогодні – жити і жити по-справжньому, без права на зупинку, на сповільнення. Українське сьогодення щедре на виклики. Найбільш серйозний із них - не втомитися любити. Бо тільки любов здатна на перемогу!..»

 

Чекаємо на вас об 11.40 в актовій залі Культурно-мистецького центру НаУКМА за адресою вул. Іллінська, 9.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна