Візит міністрів закордонних справ трьох країн до Центру психосоціальної реабілітації НаУКМА у Слов`янську

 

15 вересня Центр психосоціальної реабілітації НаУКМА у Слов'янську відвідали відразу три міністри закордонних справ, а саме: Німеччини - Франц Вальтер Штайнмайер, Франції - Жан Еру і України - Павло Клімкін.

 

 

Візит був доволі несподіваним і відбувся у рамках офіційного візиту дипломатичної делегації до Сходу України.

Франц Штайнмаєр, який головує в ОБСЄ мав на меті на свої очі побачити наслідки військового конфлікту в Україні.

 

Наш центр міністри відвідали на пропозицію генерального консула Німеччини пана Мессінгера, який вже раніше зустрічався з Президентом КМА і фахівцями Центру у Слов'янську.

Цього разу візит був дуже камерний.

Міністри мали змогу поспілкуватись 20 хвилин з клієнтами Центру - переселенцями з різних місць Донецької області. До цієї розмови навмисно не запросили журналістів, оскільки йшлось про реальні історії життя і реальні почуття людей. Тому деталей зустрічі ми також не будемо розголошувати.

Разом з переселенцями на зустрічі була присутня керівник Слов'янського Центру Тетяна Асланян. Пані Тетяна поділилась з нами своїми враженнями.

"Розмова була щира і не показушна. Міністри слухали і чули, про що говорили люди. Їм було справді цікаво. Павло Клімкін навіть здивувася, що ми за рік роботи зробили так багато. Я розповіла про наші семінари у Центрі зайнятості, про вуличні свята, під час яких діти будували з піска свої міста щастя, про кількість звернень до Центру, яка вже більше двох тисяч осіб. І головне, я подякувала їм за такий візит. Для наших клієнтів по справжньому важливо знати, що відомі політики переймаються їх справами і можуть знайти час поспілкуват" Самі міністри Німеччини та Франції не робили жодних заяв перед пресою, проте подякували нашим фахівцям і сказали "добра робота".

 

Висловлюэмо щиру подяку нашим партнерам і друзям - Мальтійській службі в Україні, зокрема керівнику Служби Павлу Тітко і експерту проекту Софії Палюх.  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна