У Докторській школі ім. родини Юхименків розпочався новий навчальний рік

 

03 жовтня 2016 року своє навчання в Докторській школі НаУКМА ім. родини Юхименків почали 52 аспіранти.

 

З нагоди початку навчального року в Докторській школі вони зустрілися з керівниками Докторської школи, президентом НаУКМА та деканами факультетів.

Заступник директора Докторської школи Михайло Винницький у розмові з аспірантами пообіцяв, що всі вони обов’язково зроблять нехай і маленький, але важливий внесок в суму світових знань. На його думку, слід максимально користуватися тими можливостями, які дає Академія. «Знаходьте свою новизну, свою нішу. Ваша найбільша продуктивність можлива саме в Докторській школі, саме в цьому віці. Я закликаю всіх до плідної роботи. Наука – це поклик душі. Водночас, це – дуже тяжкий шлях. Тому я хочу подякувати вам за цей вибір»,- сказав Михайло Винницький.

Він нагадав, що немає більшої радості для науковців, ніж мати можливість зайти за межу відомого.

 

Марина Ткачук, декан факультету гуманітарних наук НаУКМА наголосила, що навчання на аспірантурі – це найщасливіший період, адже аспіранти самостійно керуватимуть своєю науковою активністю. Вона висловила сподівання, що всі присутні успішно захистять свої дослідження за чотири роки.

«У науковців непроста доля, не все буває райдужним. Зичу балансувати між здоровим прагматизмом і романтизмом. Пам’ятайте, що наука любить подвижників» - наголосила Марина Ткачук.

 

Президент НаУКМА Андрій Мелешевич у розмові з аспірантами нагадав, що у 2008 році докторські програми НаУКМА були освітнім проектом, сміливою ініціативою нашого університету і його окремих фахових груп, оскільки про PhD програми нічого не було сказано в Законі про вищу освіту. А відтепер наукова освіта – повноцінна складова роботи всього університету.

«Цей день історичний не тільки для вас, але й для мене. Мій докторський ступінь тривалий час не визнавався в Україні, я не міг, наприклад, керувати дисертаційним процесом. Тепер все буде інакше. Пам’ятайте цей день! Раніше ви були студентами. Тепер – ви наші колеги», - сказав Андрій Мелешевич.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відтепер в аспірантів розпочинається перший навчальний тиждень.

Побажаймо їм успіхів та щиро вітаємо у колективі Національного університету «Києво-Могилянська академія»!  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна