Міні-курс Семена Ґольдіна "«Єврейське питання» в Російській імперії ІІ пол. ХІХ – початку ХХ століть"

 

Магістерська програма з юдаїки в НаУКМА, Єврейський університет у Єрусалимі, Ізраїльський культурний центр при Посольстві Держави Ізраїль в Україні, Українська асоціація юдаїки представляють міні-курс Семена Ґольдіна "«Єврейське питання» в Російській імперії другої половини ХІХ – початку ХХ століть".

 

 

У центрі уваги курсу – ідеологія, політика й практичні дії у сфері «єврейського питання» в Російській імперії 1860–1910-х років. Поведінка влади й суспільства у ставленні до євреїв та образ євреїв у суспільній свідомості, ідеології і культурі кардинально змінилися впродовж цих п’ятдесяти років. Мета курсу – простежити ці зміни в порівняльній перспективі, на тлі процесів, що відбувалися в той самий час у Західній Європі, а також співставити російський і польський підходи до розв’язання «єврейського питання».

 

Семен Ґольдін отримав ступінь Ph.D. cum laude в Єврейському університеті в Єрусалимі (2005), захистивши дисертацію «Російське єврейство під владою царської військової адміністрації під час Першої світової війни» під керівництвом проф. Йонатана Френкеля. Викладав численні курси в Єрусалимському і Хайфському університетах.

Автор праць, присвячених різним проблемам східноєвропейської єврейської (головно в Російській імперії) історії ХХ століття.

 

Розклад занять:

17 жовтня, понеділок, 10:00, 11:40

18 жовтня, вівторок, 11:40

19 жовтня, середа, 11:40

20 жовтня, четвер, 10:00, 11:40

 

Адреса:

вул. Волоська 8/5, корпус 5, підвальне приміщення, ауд. 2

Офіс програм з юдаїки НаУКМА  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна