Відновлення студентських опитувань у НаУКМА

 

3 листопада в аудиторії 4-101 Києво-Могилянській Академії відбулася нарада Центру забезпечення якості освіти на чолі із Сергієм Квітом з представниками студентського самоврядування, старостами груп, активістами, могилянськими випускниками, керівниками університетських підрозділів та заступниками деканів. Метою зустрічі було відновлення регулярного опитуання студентів на всіх сесіях та формування відповідної внутрішньоуніверситетської комунікації.

 

Києво-Могилянська академія відновлює опитування студентів стосовно всіх курсів і всіх викладачів, що відбувалося в нашому університеті раніше на паперових носіях. Для цього Інформаційно-Комп’ютерний Центр розробив відповідну on-line платформу, презентовану Олександром Костюком. Опитувальна анкета була підготовлена кафедрою соціології на підставі власного досвіду НаУКМА та вивчення досвіду наших партнерів з університетів Маастріхту і Глазго. Завідувач кафедри Анна Осипчук взяла участь у дискусії.

 

Метою відновлення опитування студентів, по-перше, є розвиток академічної культури НаУКМА, важливою рисою якої виступає інноваційність нашого університету. Так ми завжди позитивно відрізнялися від інших. По-друге, це опитування створює реальні інструменти для забезпечення і розвитку академічної якості нашого університету. По-третє, створення ефективної моделі внутрішнього забезпечення якості в НаУКМА у перспективі дасть можливість поширити могилянський досвід на інші українські університети.

 

Окрім опитувань студентів, Центр забезпечення якості НаУКМА буде проводити опитування викладачів, випускників і працедавців, а також збирати статистичну інформацію про наш університет з незалежних джерел. На зустрічі було вирішено уточнити статус інформації, що буде збиратися в результаті опитувань студентів, та принципи її поширення. Для цього ми розглянемо ще польський, британський та американський досвід. Було підкреслено важливість відповідної реакції університету на позитивні приклади, пропозиції чи недоліки, що будуть виявлятися в результаті таких опитувань.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна