Кафедрі загального і слов’янського мовознавства НаУКМА 10 років

 

13 січня 2017 року відбулася наукова конференція «Актуальні питання загального і слов’янського мовознавства», присвячена 10-літтю від дня створення кафедри загального і слов’янського мовознавства НаУКМА.

 

 

Президент НаУКМА Андрій Анатолійович Мелешевич привітав кафедру з ювілеєм, зауваживши: «Кафедра загального і слов’янського мовознавства за ці 10 років міцно стала на ноги і вносить серйозний, дуже вагомий внесок у розвиток Києво-Могилянської академії».

З вітальним словом виступив академік, директор Інституту ім. О. О. Потебні НАН України Віталій Григорович Скляренко, відзначивши наукові здобутки колективу кафедри і побажавши творчої наснаги, завзяття та нових здобутків на славу України.

Доктор філологічних наук, раніше професор і віце-президент НаУКМА Володимир Євгенович Панченко пригадав історію створення кафедри, яка стала «другим крилом» у раніше «однокрилому літаку» філологічної спеціальності Києво-Могилянської академії.

 

Також привітання і побажання кафедрі висловили заступник декана факультету гуманітарних наук Оксана Володимирівна Пашко, завідувач кафедри германської філології Київського університету імені Бориса Грінченка Ізабелла Рафаїлівна Буніятова, завідувач кафедри української мови НаУКМА Людмила Василівна Дика і завідувач кафедри англійської мови Дмитро Михайлович Мазін.

Від імені молодих науковців кафедру привітала студентка магістерської програми з мовознавства Оксана Лебедівна.

 

Програма конференції охоплювала широку й актуальну тематику.

Фотоальбом заходу дивіться на сторінці кафедри.  

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна