Велика втрата для Могилянки

 

З глибоким сумом повідомляємо, що у вічність пішов Віталій Шапошніков. Його ім’я відоме кожному, кому небайдужа Академія. Наш випускник 1997 року, президент Асоціації випускників, член Довірчої ради НаУКМА (2010-2015 рр.) Від імені спільноти Національного університету «Києво-Могилянська академія» висловлюємо співчуття рідним та близьким.

 

Про Віталія розповів його друг та могилянець Костянтин Пересєдов: «Життя і смерть крокують поруч. Це особливо добре розумієш, коли ще нещодавно обговорював зі своїм другом спільні проекти на цей рік, ще вчора він поширював на своїй Фейсбук-сторінці відео про досягнення “Укроборонпрому”, а сьогодні тобі повідомляють, що його не стало, й усе, що залишилося, – допомогти з похованням, написати некролог і провести в останню путь. І як би не звикли всі ми впродовж останніх трьох років отримувати трагічні звістки про близьких нам людей, до цього ніколи не будеш готовий.

 

Про Віталія можна писати багато, перераховуючи його досягнення, проекти, плани, мрії. Він закінчив бакалаврат НаУКМА у далекому 1997 році, факультет ще тоді називався Суспільних наук. Віталій був одним із «старших» випускників: ще з тих часів, коли Могилянка тільки відроджувалася і коли студенти, викладачі й адміністрація були маленькою і надзвичайно дружньою родиною. Минули роки, родина розрослася і розпорошилася по країні та світу, проте зв’язок нікуди не зник. Спогади про ті часи й стали однією із сильних мотивацій, щоби зайнятися активним розвитком Асоціації випускників НаУКМА, якій Віталій як Президент і головний ідеолог присвятив чимало часу, сил і власних коштів. Маючи багато років досвіду роботи у керівництві провідних світових корпорацій, він зі справжнім ентузіазмом, інтересом і драйвом взявся за розвиток і розбудову такої складної й багатогранної могилянської спільноти випускників.

 

Він мав неймовірну мережу контактів і часто приводив до нас різноманітних гостей. Пам’ятаю, як на його запрошення до Могилянки ще до Революції 2014-ого завітали спочатку Кличко, а потім і Порошенко. І вони були лише одні з численних гостей (послів, членів уряду, депутатів, керівників провідних компаній, визначних українських діячів), які із задоволенням відгукувалися на його запрошення зустрітися з могилянською спільнотою.

 

Віталій активно долучався до підтримки проектів Академії та проектів випускників і студентів, формував справжню могилянську мережу, допомагав випускникам вибудовувати партнерство, спільно реалізовувати проекти. Він часто казав: «Ми створюємо родюче поле, на якому мають вирости, як ті дерева, проекти випускників».

 

Як Президент Асоціації випускників з 2011 року він всіляко допомагав Могилянці. Його підтримка була неоціненною у відзначенні 400-ліття Києво-Могилянської академії, популяризації її діяльності у бізнес-колах, пошуку партнерів та спонсорів. В останній рік Віталій багато часу приділяв просуванню стратегічного проекту НаУКМА – реставрації Староакадемічного (Мазепиного) корпусу. Активно допомагав у розвитку Аерошколи при Асоціації випускників НаУКМА (за два роки було випущено біля 100 аеророзвідників високого класу та декілька частин забезпечено обладнанням).

 

Віталій прожив активне, насичене життя. Проте надто коротке. Від усієї могилянської спільноти висловлюємо найглибші співчуття родині Віталія, його рідним і близьким людям, для яких він так багато означав. Нам усім щиро бракуватиме його, його енергії, ініціативи та стратегічного бачення. Віталій був одним із нас. І назавжди залишиться таким у нашій пам’яті. Спочивай у мирі, добрий друже.

 

Від імені Асоціації випускників НаУКМА, всієї спільноти Національного університету «Києво-Могилянська академія» – випускників, викладачів, студентів».

 

Сердечно дякуємо родині, що дозволяли Віталію витрачати дорогоцінний час, аби допомагати Києво-Могилянській академії та всій Україні.

 

З Віталієм можна буде попрощатися у вівторок, 14 лютого.

О 13.00 відбудеться відспівування в церкві св. Миколая на Аскольдовій могилі.

Орієнтовно о 15.00 – церемонія прощання на Байковому кладовищі, ділянка 33.

Після цього відбудеться поминальний обід за адресою:

вул. Іллінська, 9, Культурно-мистецький центр НаУКМА, 1 поверх.

 

Вічна пам'ять Віталію і Царство Небесне.

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна