Майстер-клас від випускника Могилянки Віталія Хоменка «Грант може отримати кожен»

 

 17 лютого в Центрі Польских та Європейських студій пройшов майстер-клас від фандрайзера «Громадського радіо» Віталія Хоменка «Де шукати гранти та стипендії».

 

 

- Коли я був студентом, вчився в Могилянці, я часто думав, що стипендії на навчання за кордоном і гранти на власні проекти можуть отримати тільки найталановитіші, найрозумніші, – розповів про свій досвід Віталій Хоменко, – але коли почав займатись пошуком грантів професійно, зрозумів: написати успішну заявку і отримати грант може кожен.

 

Сьогодні є дуже багато фондів, які пропонують різні можливості для студентів, громадських організацій, крім того, серед запропонованих грантів, можна знайти фінансування навіть на відкриття власного бізнесу.

Головною проблемою для багатьох людей є проста непоінформованість про ці можливості.

У своєму майстер-касі Віталій запропонував прості інструменти для пошуку грантів.

 

- Такі сайти, як biggggidea.com або gurt.org.ua – це можливість в одному місці побачити основіні грантові і стипендіальні програми. Якщо раз на два тижні передивлятись оновлення, то майже кожен зможе знайти для себе цікаву пропозицію.

Грантові і стипендіальні програми можна шукати на сайтах посольств Європейських країн, США і Канади. Дуже часто уряди західних країн готові оплатити проїзд, навчання, проживання для українських студентів. Тільки для того аби молоді люди повернулись в Україну і працювали тут.

 

Багато уваги Віталій присвятив написанню грантових заявок і звітності по факту його реалізації.

- Кожен грантодавець достатньо детально описує вимоги до написання заявок і складання звітів. Якщо ви уважно прочитаєте їх і виконаєте усі вимоги, проблем не повинно б виникнути. Але якщо питання виникають, завжди є можливість звернутись до організації донора і попросити роз’яснень.

 

Протягом двох годин майстер-класу Віталій розповідав про тонкощі роботи з донорами, однак навіть наприкінці зустрічі у слухачів залишилось багато запитань. 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна