Олег Скрипка презентує у Могилянці новий Марш Збройних Сил України

13 березня, 13:00, площа першого містечка НаУКМА

 

 

З нагоди Дня добровольця у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» відбудеться флеш-моб за участі Олега Скрипки та Ансамблю пісні й танцю Збройних Сил України.

Під час концерту виконавець презентує новий Марш Збройних Сил України «Марш нової армії».

 

 

Для Академії, однією з наріжних цінностей якої є формування національної свідомості та державницької позиції випускників, проведення такого заходу у власних стінах є великою честю. Історично Києво-Могилянська академія тісно пов’язана з українським військом.

Одним із перших її меценатів був гетьман Петро Конашевич-Сагайдачний, який відіслав сюди на навчання козацьку старшину та «зі всім військом запорозьким» вступив до лав Київського братства.

На місці ж, де зараз буде відбуватися флеш-моб, він збудував дерев’яну церкву, у якій і був похований після смерті (1622 рік). Випускником та меценатом Академії був також визначний український військовий та політичний діяч гетьман Іван Мазепа. Навчальний заклад на початку XVIII століття навіть називався «Академія Могило-Мазепинська». Вихованцями Академії були визначні полководці козацького війська гетьмани Пилип Орлик, Павло Полуботок, Іван Скоропадський, Іван Самойлович, Данило Апостол – загалом 12 гетьманів, тисячі представників козацької старшини. У новітній історії Києво-Могилянської академії її викладачі та випускники добровольцями воювали в зоні АТО. Сотні могилянців – волонтерів та активістів – сприяли становленню та зміцненню української армії.

 

Тож флеш-моб 13 березня – це нова, символічна сторінка такої співпраці.

На концерті Олег Скрипка разом з Ансамблем пісні й танцю Збройних Сил України представлять відомі та нові пісні, записані разом; «родзинкою» ж заходу стане презентація нового маршу Збройних Сил України «Марш нової армії».

До заходу долучаться також викладачі та випускники НаУКМА, які воювали у зоні АТО, члени Спілки ветеранів АТО м. Києва, представники добровольчих формувань, які увійшли до складу Збройних сил України.

 

Взяти участь у флеш-мобі можуть усі охочі.

Адреса: вул. Г. Сковороди, 2  

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна