Обрано новий склад Студентської колегії НаУКМА

 

СК – вищий виконавчий виборний колегіальний орган студентського самоврядування НаУКМА. Працює для того, щоб розвивати моральні якості та відповідальність студентів, створювати можливості для гармонійного інтелектуального, духовного та фізичного розвитку особистості студента, формувати у студентів навички управління, позитивного лідерства, роботи в команді тощо.

 

 

Однією з основних цілей Студентської виборчої комісії цьогоріч було зробити виборчу кампанію та власне вибори до СК 2017 якісніше організованими, зручнішими та більш зрозумілими для могилянської спільноти.

Зокрема:

• напередодні виборів створені офіційні сторінки СВК у соцмережах, де постійно публікувалася інформація щодо перебігу виборів,

• проведена онлайн-трансляція дебатів кандидатів до СК. Могилянці мали змогу поставити питання кандидатам у режимі онлайн або заздалегідь, заповнивши Google-форму,

• постери з фото й мотиваційними листами кандидатів оприлюднені в офіційних спільнотах СВК,

• відбувся поділ на дві виборчі дільниці за принципом зручності розміщення для студентів на 1 чи 2 плаці: студенти ФГН, ФІ та ФПрН могли проголосувати в бібліотеці Антоновичів, а студенти ФЕН, ФПвН і ФСНСТ – в Американській бібліотеці.

 

До роботи дільниць були долучені представники могилянської спільноти, що забезпечило додаткову прозорість. Такі заходи вплинули на показник явки порівняно з попередніми роками: минулорічна становила 18,85%, цьогорічна – 21,4%.

Зафіксована рекордна за останні роки явка на ФСНСТ (31,6%).

Значно покращилася явка ФСНСТ і ФЕН (на ~10% на кожному) і ФІ (більше, ніж на 5%).

 

За результатами виборів, членами СК 2017 стали:

Сич Василь (ФГН-5)

Харченко Дмитро (ФЕН-2)

Пірог Руслана (ФІ-1)

Галенко Марія (ФПвН-1)

Сапунова Олександра (ФПрН-3)

Воробей Катерина (ФСНСТ-1)

 

Відтак, студентське самоврядування 2017-го року будуватиметься на досвіді історика, фінансиста, інформатика, правознавця, біолога і соціолога.

Обрані кандидати 2017-го року планують подбати про високе й буденне: від встановлення кулерів у бібліотеках до вирішення актуальних проблем на рівні Міністерства освіти!\/

 

Вітаємо новий склад СК і зичимо наснаги у втіленні своїх планів!  

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна