Грант від Національного бюро програми ЄС "Креативна Європа"

cu

cu

До Могилянки завітала керівник Національного бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні Юлія Федів. Вона розповіла про концепцію програми та умови участі.

 

Програма ЄС «Креативна Європа» (2014-2020) є проектом Європейської комісії в культурному та аудіовізуальному секторі. Програма фінансує проекти культурних та креативних організацій країн Європи, аби підтримати конкурентоспроможність європейської культурної продукції. Якщо ви шукаєте коштів для втілення свого культурного проекту, «Креативна Європа» може стати платформою для його реалізації.

Програма розрахована на сім років – від 2014 до 2020-го і охоплює 39 країн. Її бюджет складає 1,46 млрд євро.

 

«Креативна Європа» має дві підпрограми – «Культура» і «Медіа». Перша з них просуває театральні, літературні, музичні проекти, фінансує виставки і перформанси. Підпрограма «Медіа» підтримує кіно- та аудіовізуальну індустрію – надає гранти на створення художніх та документальних фільмів, серіалів, проведення фестивалів, розвиток нових технологій та медіа).

 

 

cu2

cu2
Учасники зустрічі в Могилянці дізналися про канали фінансування і типи проектів, які можуть отримати гранти від 100 000 до 2 000 000 €. Це та критерії відбору учасників ми подаємо у вигляді презентації від Юлії Федів.

 

Бажаємо зацікавленим творчої наснаги!

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна