Завершився цикл тренінгів від Корпорації «Артеріум»

IMG 5923

IMG 5923

В сучасному світі прийнято поділяти навички на soft skills (універсальні навички) та hard skills (специфічні навички, необхідні для конкретної роботи). І ті, і ті однаково необхідні для особистісного розвитку та успішної кар’єри. На початку навчального року Корпорація «Артеріум» запропонувала для наших студентів серію таких тренінгів. За результатами вибіркового опитуванням цього року могилянці вирішили посилити саме soft-skills навички.

 

Активна співпраця з Корпорацією «Артеріум» розпочалася у рік 400-ліття Києво-Могилянської академії: у 2015 році Корпорація підтримала благодійний вечір та заснувала стипендії для наших найкращих студентів-першокурсників, що навчаються за спеціальністю «Хімія» та «Біологія». Цього ж року Корпоративний університет Корпорації «Артеріум» провів кілька тренінгів з hard- та soft-skills для наших студентів-природничників. У 2016 році для стимулювання наукової роботи могилянців Корпорація започаткувала конкурс студентський наукових проектів з хімії та біології і відзначила стипендіями авторів найкращих проектів.

 

Нині в Корпорації працює шість наших випускників. Така багатогранна співпраця НаУКМА з Корпорацією «Артеріум» допомагає активізувати наукову діяльність університету, адаптувати студентів до сучасних вимог ринку праці та сприяє розвитку освіти й науки нашої країни.

 

IMG 5923

IMG 5923

Цикл цьогорічних тренінгів розпочав Євген Куджоян з темою «Ефективна комунікація» і розказав, як спілкуватися так, аби комунікація відбувалася якісно та допомагала досягти поставлених цілей. Наступні три тренінги провела Тетяна Ковтонюк, провідний тренер Корпоративного університету корпорації «Артеріум». На першому - "Прийняття рішень" - наші студенти дізналися про модель сприйняття світу людиною, фактори впливу на прийняття рішень та особливості техніки «Думай повільно – дій швидко». На другому тренінгу "Вчимося не сперечатися. Аргументація" - могилянці навчилися використовувати алгоритм аргументації для максимально ефективного доведення своєї точки зору до цільової аудиторії. Третій тренінг "Емоційний інтелект" допоміг студентам навчитися усвідомлювати свої емоції, управляти ними і розуміти почуття інших людей. Присутні оцінили власний емоційний інтелект шляхом тестування і отримали домашні завдання.

 

IMG 7162

IMG 7162

По завершені тренінгів Тетяна Ковтонюк зазначила: "У мене було два пріоритетних університети, де б я хотіла вчитися – це КПІ і Могилянка. Свою мрію я реалізувала - здобула другу вищу освіту в КПІ, а в Могилянці проходжу зараз навчання з медіації. І мені, звичайно, було цікаво попрацювати зі студентами Могилянки.

 

Корпорація «Артеріум» постійно проводить тренінги у провідних вищих навчальних закладах України. Нинішні студенти через кілька років шукатимуть роботу в кращих компаніях країни, тож є сенс вже зараз навчати їх навичкам, які знадобляться згодом. Студенти дуже розумні, дуже розвинені, думаючі, не просто сприймають інформацію – вони її узгоджують з тими знаннями, що вже отримали. Дуже приємно те, що були присутні студенти не тільки Києво-Могилянської академії, а й інших університетів - Могилянкою цікавляться, про неї думають. Вона завжди в курсі подій. Це такий колосальний осередок обміну інформації різними мовами, що ця атмосфера просто вабить, заманює, й вона напевно вже не відпустить».

 

З хорошими враженнями залишились і учасники тренінгів. Студенти активно брали участь впродовж самого процесу, задавали питання тренеру та щиро дякували за корисну й цікаву програму.

 

IMG 5924

IMG 5924

Найбільше учасників прийшло на останній тренінг (з емоційного інтелекту). З відгуків учасників:

Вікторія Демура, економіка, 5 курс: Дізналася багато нового. На тренінгу були висвітлені основні поняття та характеристика емоційного інтелекту, дані рекомендації для подальшого вивчення теми. На жаль, виявилося, що я маю низький рівень емоційного інтелекту, але це лише стимул вдосконалювати себе! Також я вже провела тест на визначення EQ для кількох своїх друзів. Результати непередбачувані! Велике дякую тренеру за цікавий і продуктивний тренінг!

 

Віталій Пінчук, екологія, 2 курс: Мені сподобалася група, коло людей, яке там було. З цієї лекції ми отримали різні домашні завдання, тести, поради. Мені здається, що такі лекції чудово сприяють особистісному розвитку. Чого не вистачило? Хотілося б трохи більше часу на питання. Можна було б також провести тренінг у якомусь цікавішому місці, наприклад, надворі.

 

Софія Сидорук, філологія, 5 курс: Тренінг був цікавим та інформативним, вдячна лекторці за послідовне й логічне викладення матеріалу. Особливо цікаво було дізнатись про рептильний мозок, взаємозв'язок між емоцією і тілом, техніки відслідковування і фіксування емоцій. Теоретичну базу маємо, інструментами нас теж забезпечили - тепер справа лише за нами.

 

Цьогоріч цикл тренінгів від Корпоративного університету Корпорації «Артеріум» завершився. Києво-Могилянська академія дуже вдячна компанії за вагому фінансову підтримку Факультету природничих наук і гуманітарну підтримку наших студентів шляхом проведення тренінгів особистісного розвитку. А могилянців вітаємо з проходженням циклу надзвичайно корисних тренінгів та бажаємо застосувати отримані знання у подальшому професійному житті!

 

Матеріал підготувала Олеся Далебіга, (МП-1, філологія), відділ стратегічного розвитку НаУКМА

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна