Серед 52-х фіналістів цьогорічного конкурсу The Fulbright Program – дев’ятеро могилянців

Протягом наступного академічного року дев’ятеро викладачів, випускників та студентів НаУКМА будуть навчатися чи стажуватися у найпрестижніших університетах Сполучених Штатів за програмою академічних обмінів ім. Фулбрайта.

 

 

Вся спільнота Могилянки вітає з перемогою керівника Центру забезпесення якості освіти НаУКМА, голову Вченої Ради Сергія Квіта, наших випускниць та викладачок Тамару Марценюк (ФСНСТ) та Ольгу Полюхович (ФГН), випускників нашого університету Мартіна-Олександра Кислого, Анну Огойко, Марину Грудій та Володимира Рябошлика, а також наших студентів Катерину Ященко та Сергія Коровайного.

 

 

Особливістю програми ім. Фулбрайта є те, що вона надає можливість студіювати та провадити дослідження у кращих університетах США, на різних програмах, здобуваючи унікальний досвід. Скажімо, Ольга Полюхович, кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри літературознавства, координатор проектів англомовних рецензованих журналів НаУКМА, буде студіювати україністику в Гарварді. Її колега Тамара Марценюк - кандидат соціологічних наук, доцент – буде провадити гендерні дослідження у Колумбійському університеті.

 

Нагадаємо, Гарвард та Колумбійський університет (Нью-Йорк) належать до Л́іги плюща́ (англ. Ivy League) — асоціації восьми найстаріших та найпрестижніших американських університетів. Доктор філологічних наук, професор Сергій Квіт, який буде працювати у Стенфорді, очолює зараз перший серед українських вишів Центр забезпечення якості освіти НаУКМА.

Саме підвищення рівня освітніх послуг визначено одним із стратегічних пріоритетів розвитку НаУКМА.

Сергій Коровайний (журналістика) та Катерина Ященко (право) будуть продовжувати дослідження в університеті Сіракузи, Мартін-Олександр Кислий студіюватиме історію, Марина Грудій вивчатиме систему охорони здоров’я в університеті Кентуккі, Анна Огойко – філологію в Пенсильванському університеті – ще одному з Ліги плюща.

 

Назагал, НаУКМА співпрацює з програмою академічних обмінів ім. Фулбрайта з 1993 року.

За цей час 76 могилянців стали її стипендіатами.

 

Ще раз вітаємо наших переможців-могилянців і бажаємо їм натхнення, нових досягнень і звершень! 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна