У Школі охорони здоров’я відбувся день відкритих дверей

 

Вже зовсім скоро розпочнеться прийом документів для вступу на магістерські програми. Вибрати університет і програму, де збираєшся провести кілька років – це відповідальна справа. Отож керівники програм всіляко намагаються полегшити вступникам життя і створюють можливості дізнатися більше про конкретні спеціальності.

 

 

Ось і Школа охорони здоров’я НаУКМА влаштувала день відкритих дверей, презентувавши магістерську програму «Менеджмент в охороні здоров’я». Почали нетрадиційно – з питань. «Що ж тут незвичного?» - можете запитати ви. – «Дізнаватись, що цікавить слухачів на початку заходу – доволі поширена практика». Воно то й так, та тільки ми ще не все сказали. Адже захід відбувся із невеличкої лекції про те, як ставити питання. Порадами ділилися випускниця ШОЗ Олена Сініцина. Питання необхідно ставити, тому що це, по-перше, ввічливо, по-друге, завдяки цьому вас помітять, по-третє – це ефективне використання часу (бо раз уже прийшли на захід, то постарайтесь дізнатись по-максимуму). Аби задавати питання ефективно випускниця порадила не відволікатися на гаджети, готуватися заздалегідь, робити нотатки у блокноті, як тільки з’являється якась ідея, не йти, поки не стане зрозумілим усе, що було обговорено, не боятися чогось не знати та, звісно ж, уважно слухати відповідь.

 

Такий початок посприяв ефективнішому подальшому діалогу, і учасники почали задавати питання трохи сміливіше.

Про навчання у Школі охорони здоров’я розповідали завідувач кафедри, кандидат наук з державного управління, доцент Тетяна Юрочко та керівник магістерської програми «Менеджмент в охороні здоров’я», випускниця НаУКМА, ШОЗу та Докторської школи ім. родини Юхименків Тетяна Степурко.

 

Школа охорони здоров’я була заснована у 2011 році. Магістерська програма «Менеджмент в охороні здоров’я» була розроблена спільно з Маастріхтським університетом (Нідерланди). Перший набір на програму відбувся у 2004 році. Школа охорони здоров’я здійснює різноманітну проектну діяльність, проводить дослідницькі та освітні проекти, та спільними силами крокує до трансформації у сфері охорони здоров’я. В рамках магістерської програми відбувається багато гостьових лекцій. Навчання здійснюється українською та англійською мовами. Студенти проходять практику у різних організаціях – від Верховної Ради України до Світового банку. Магістерська програма готує перспективних спеціалістів на перетині галузей менеджменту, економіки та охорони здоров’я, готових успішно розпочати кар’єру у медичних закладах, міжнародних проектах, недержавних організаціях чи урядових структурах галузі охорони здоров’я.

 

Для того щоб вступити на програму, необхідно здати іспит з англійської мови, іспит зі спеціальності, а також підготувати і презентувати проектну пропозицію. І якщо у вас виникли питання, а на день відкритих дверей потрапити не встигли, деталі про магістерську програму «Менеджмент в охороні здоров’я» та умови вступу можна переглянути на сайті за посиланням.

 

Матеріал підготувала Олеся Далебіга, (МП-1, філологія), відділ стратегічного розвитку НаУКМА  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна