Могилянка – у трійці лідерів рейтингу «Топ-50 вишів України за оцінками працедавців»

 

НаУКМА увійшов до трійки лідерів рейтингу ВНЗ від журналу «Фокус».

 

 

Цього року журнал досліджував шанси випускників різних вишів потрапити на роботу до престижної компанії. Таблиця топ-50 вишів складена на базі опитування ключових працедавців України. В опитуванні взяли участь провідні компанії з різних галузей – фінанси, ІТ, юриспруденція, енергетика тощо, – працевлаштування в яких є чудовим початком кар’єри.

 

Учасники оцінили першу сотню вишів із щорічного консолідованого рейтингу від ресурсу osvita.ua. Оцінки були виставлені за 12-бальною шкалою. Якщо в департаменті персоналу компанії нічого не могли сказати про якийсь із ВНЗ, цей виш отримував нуль балів.

 

Могилянка отримала 343 бали і посіла третє місце у списку.

 

Журнал «Фокус» наголошує: цей рейтинг не є повноцінним дослідженням якості освіти у навчальних закладах України. Він говорить саме про думку працедавців щодо різних вишів.

 

Нагадаємо, що аналогічний рейтинг 2015-го року враховував комплексні показники. Тоді «Фокус» запропонував HR-менеджерам великих компаній оцінити випускників за трьома критеріями: рівень знань, вміння втілювати їх на практиці й готовність навчатися у процесі роботи.

 

«Топ-50 вишів України за оцінками працедавців» - третій рейтинг за літо цього року, де Могилянка отримала найвищі оцінки.

Зокрема, у червні Академія очолила рейтинг «Вибір випускників 2016-го року» від аналітичного центру CEDOS та посіла перше місце серед університетів, які готують ІТ-фахівців, за оцінкою порталу DOU.

 

Джерело

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна