В’ячеславу Степановичу Брюховецькому – 70!

 

Сьогодні виповнюється 70 років В’ячеславу Степановичу Брюховецькому – нині почесному президенту НаУКМА, автору ідеї відродження Могилянки та її першому президенту, Герою України, одному із засновників Народного Руху України за перебудову, відомому літературознавцю, члену Ініціативної Групи «1 Грудня».

 

 

70 років легендарному могилянському Брюху.

Людині, чиїм талантом та зусиллями постала наша Могилянка, якою ми її знаємо та любимо.

Людині, чиєю щоденною працею Україна змінюється і постає такою, якою ми хочемо її бачити – сильною, відкритою і вільною.

 

Напевно, у житті і становленні кожного могилянця В’ячеслав Степанович зіграв свою неповторну, важливу роль. Перш за все – вибудовуючи Могилянку як унікальне середовище, єдину «територію свободи» на теренах пост-радянської держави, де не існувало корупції, а повага до думки іншого стала категоричним імперативом. Великою мірою саме його наполегливими зусиллями в Україні впроваджувалися освітні реформи та інновації, адаптувалися та реалізовувалися кращі світові освітні моделі.

 Нове покоління лідерів-реформаторів, задля освіти та виховання якого Брюховецький і відроджував Могилянку, вже заявляє про себе у науковому, політичному, громадському, культурному просторах України.

 

… А В’ячеслав Степанович зараз пише нову книгу.

 

Многая і благая літа Вам!

 Залишити свої вітання ювіляру можна за посиланням 

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна