Відбувся осінній День відкритих дверей у Могилянці

 

Двері Могилянки завжди відкриті для абітурієнтів. Ми раді вашим візитам і вашим питанням!

 

04 листопада в НаУКМА відбувся День відкритих дверей, на якому можна було ще ближче познайомитися з Могилянкою. Зустріч у актовій залі розпочала Тетяна Ярошенко, віце-президент НаУКМА з наукової роботи та інформатизації: «Обираючи університет, ви, перш за все, обираєте середовище свого існування, вектор вашого професійного розвитку, наукового розвитку, вашої майбутньої кар’єри, вектор розвитку на все життя. Це один з найвідповідальніших та визначних виборів у житті кожної людини».

Пані Тетяна розповіла про історію та сучасність Могилянки, про перспективи після випуску та місця Могилянки в рейтингах університетів. Тетяна Ярошенко також наголосила на цінностях, які в Могилянці плекають, та яким надають велике значення. Патріотизм, лідерство, креативність, гуманізм, національна свідомість, активна громадянська позиція, відповідальність – риси, якими має володіти кожен могилянець.

У НаУКМА немає корупції, а також нульова толерантність до плагіату – тут цінуються знання.

«Ми не обіцяємо легкого перебування в нашому університеті, тут потрібно вчитися, – говорить пані Тетяна. - Але ми можемо пообіцяти, що ваше життя тут буде насиченим, яскравим, що ваші перемоги будуть помічені, і це будуть ваші чесні, зароблені перемоги».

 

Про особливості вступної кампанії 2017-2018 рр. розповіла заступник керівника відділу з питань прийому, профорієнтації абітурієнтів та працевлаштування студентів Наталія Харько. Вона ж розповіла про недільні, вечірні та заочні курси підготовки до ЗНО. Додаткові бали після завершення курсів надаються при вступі на природничо-математичні спеціальності: біологію, хімію, екологію та фізику.

 

Старший викладач кафедри математики Михайло Братик розповів про новий проект у Могилянці «Математика: рівні можливості" - проведення безкоштовних вебінарів з математики для школярів України. Серiя вебінарів покриває всю програму підготовеи до ЗНО з математики. Проект став можливим за підтримки компанії Kyivstar.

 

Могилянка пишається своїми випускниками і своїми викладачами.

Олена Маслюківська (Екологія БП-1996, МП-1998) – випускниця НаУКМА, яка тривалий час працювала викладачем в Могилянці, поділилася своїми думками щодо тих переваг та можливостей, які надає Могилянка. Пані Олена працює нині керівником сектору навколишнього середовища в програмі ООН з розвитку. Вона закликала абітурієнтів обирати університет, який навчить вчитися, університет, інтегрований у міжнародне суспільство, який має потужну спільноту, університет, який допоможе студентам зростати відповідальними, моральними, чесними та фаховими людьми.

 

Про студентське і громадське життя Могилянки розповів Віктор Килимар (Право, БП-2013, студент магістерської програми). Аби отримати чіткіше уявлення, Віктор порадив зайти в Інстаграм та наочно подивитися, чим живуть студенти НаУКМА, а також розповів про можливості, які надає Могилянка, про важливість відповідального навчання й про те, що причетність до спільноти Могилянки відчувається не тільки в роки навчання, а й після його завершення.

Майбутні абітурієнти мали змогу детальніше дізнатися про кожен з напрямів навчання та поспілкуватися з представниками факультетів.

 

Завершився День відкритих дверей екскурсією територією університетського містечка.

Ми запитали в абітурієнтів, чому вони зацікавились Могилянкою та які їхні перші враження від університету.

Людмила:

«Я, насправді, досить давно мрію про вступ до Могилянки. Мій шлях є доволі тернистим, тому що я навчалася в іншому ВНЗ і вступаю до Могилянки вдруге, але хотіла тут навчатися з дитинства».

Олексій:

«Особисто мені тут сподобалося, розповідали багато цікавих речей. Хочу подаватися до магістратуру Могилянки, тому що тут дуже активно співпрацюють із зарубіжними ВНЗ, із зарубіжними науковцями, і мені здається, що після навчання в НаУКМА буде легко робити PhD, наукове дослідження разом із зарубіжними експертами».

Юлія:

«У НаУКМА навчалася моя знайома. Вона так захоплено розповідала про атмосферу Могилянки, як тут навчають, як навчають стати справжніми громадянами України. Мені дуже сподобалося. Я планую тут навчатися. Сподіваюся, що все вийде».

Поліна:

«Взагалі, я давно знала, що Могилянка і співпрацює з зарубіжними університетами, і є дружною спільнотою, і об’єднує людей. Але тут я почула це від адміністрації і переконалась, що це не тільки розповіді студентів, які закохані в свій університет, а це правда, і це підтверджує навіть адміністрація».

 

Матеріал підготувала Олеся Далебіга, (МП-2, філологія), відділ стратегічного розвитку НаУКМА  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна