IFES та українські університети підписали протокол про співпрацю у запровадженні інтерактивного курсу громадянської освіти

 

01 грудня 2017 року Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) підписала протокол про співпрацю із шістьма українськими університетами. Цей документ слугуватиме основою для впровадження інтерактивного курсу громадянської освіти для університетів «Демократія: від теорії до практики». Інтерактивний курс, що триватиме один семестр, був розроблений спільно провідними українськими та міжнародними фахівцями із урахуванням українського контексту. Він ґрунтується на методології з громадянської освіти, що використовується IFES в усьому світі: Посилення участі шляхом освіти у сфері демократії (з англ. Strengthening Engagement through Education for Democracy або SEED). Саме методологія SEED увійшла в основу інноваційного курсу з громадянської освіти для університетів у Грузії, що був запроваджений IFES у 2011 році. Наразі цей курс викладається у більшості акредитованих університетів по всій країні. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пілотний курс «Демократія: від теорії до практики» буде запроваджено в українських університетах восени 2018 року. Перед цим усі викладачі, які долучаться до цієї ініціативи, пройдуть спеціальну професійну підготовку та навчання з інтерактивних методик викладання. Метою цього курсу є розвиток знань, навичок та рис, необхідних для ефективної демократичної участі студентів. Це стане можливим завдяки ключовим компонентам цього курсу, зокрема інтерактивним методикам викладання, студентським проектам, які дозволять студентам самостійно визначити, проаналізувати та попрацювати над вирішенням проблем всередині та поза межами їхніх громад, а також спеціально розробленим навчальним матеріалам, присвяченим демократичним принципам, належному врядуванню, громадянському суспільству, громадянській участі та правам людини. Серед наскрізних тем курсу – ґендерна рівність, вибори, права меншин, інклюзивність та доступність для осіб з інвалідністю, виборчі права, належне врядування, верховенство права, медіа грамотність, громадянська участь шляхом використання інформаційних технологій, різноманітність, роль грошей в політиці, роль молоді та корупція.

 

Протокол про співпрацю підписали Донецький національний університет імені Василя Стуса, Львівський національний університет імені Івана Франка, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого та Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна. На заході були присутні представники партнерських університетів, Міністерства освіти і науки України, а також національних та міжнародних організацій, що працюють у ґалузі громадянської освіти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IFES переконаний, що утворення середовища, сприятливого для політичної та виборчої участі (а саме це і є головною метою представленої програми громадянської освіти) є основою для демократичного та економічного процвітання, стабільності та миру – як в Україні, так і у цілому світі. IFES у тісній співпраці з національними та міжнародними партнерами, навчальними закладами, урядом, громадянським суспільством та експертами продовжуватиме роботу над досягненням цих цілей з урахуванням Європейських стандартів та сталого розвитку.

 

Цей захід став можливим завдяки підтримці USAID, Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії.

 

 

-------

З 1994 року IFES відіграє значну роль у просуванні проведення виборчої, адміністративної та правової реформ в Україні. Разом з Центральною виборчою комісією (ЦВК), Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) і неурядовими партнерами, IFES сприяє діалогу щодо реформи виборчої системи, підвищує спроможність місцевих організацій громадянського суспільства, впроваджує найкращі практики у сфері підготовки членів виборчих комісій, а також сприяє реалізації в Україні критично важливих реформ політичного фінансування. Аналізи і коментарі, підготовлені IFES та партнерами з числа представників громадянського суспільства є джерелом інформації з виборчої тематики як для національних, так і для міжнародних зацікавлених сторін.

 

"Вподобайте" нашу сторінку на Facebook і слідкуйте за нами на Twitter @ifesukraine, щоб залишатися на зв'язку.

Для того, щоб отримувати інформацію англійською мовою або відмовитися від підписки, будь ласка, зв'яжіться зі Старшим асистентом з комунікацій IFES Каріною Кальник за адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .

To receive information in English or to unsubscribe, please contact IFES Senior Communications Assistant Karina Kalnyk at Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна