Пам`ятка

оперативних дій при виявленні або підозрі на інфекцію COVID-19 у студентів та працівників НаУКМА  

 

1. Пам`ятайте, що при високій температурі хворий, або особи з його оточення повинні терміново викликати швидку допомогу, попередивши медиків, що є підозра на СОVID-19.

 

2. У разі виявлення незначного підвищення температури тіла та інших ознак гострого респіраторного захворювання студент або працівник обов'язково залишається вдома та повідомляє про свій стан сімейного лікаря або лікаря закладу охорони здоров’я, де обслуговується ця особа. Студент, який проживає у гуртожитку, повідомляє про свій стан чергового або адміністратора та ізолюється в ізоляторі гуртожитку.

 

3. Працівник або студент, який захворів або контактував з хворим на COVID-19, повинен інформувати також уповноважену особу НаУКМА Калінічева О.В. за телефоном (044)425-12-46 та надіслати в електронному вигляді повідомлення на е-пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. . Студент має вказати: факультет, курс, мобільний телефон, номер гуртожитку та кімнати проживання, а також надіслати фото-копію декларації з сімейним лікарем.

 

4. Контактні особи повинні самоізолюватися та носити індивідуальні засоби захисту. Обов`язково треба дотримуватися дистанції, мати окремий посуд та засоби гігієни.

 

5. Особи, що перебували у контакті із хворими, не відвідують заклад освіти та невідкладно звертаються за медичною допомогою до сімейного лікаря. Інструкції про профілактичне лікування, отримання лікарняного листа та проходження ПЛР теста на COVID-19 необхідно отримувати у сімейного лікаря або лікаря закладу охорони здоров’я, де обслуговуються особи. Вихід на роботу/навчання контактним та особам, які одужали, можливий тільки в разі отримання негативного ПЛР теста на COVID-19 та довідки про стан здоров’я.

 

6. У приміщенні, де знаходився хворий, треба провести генеральне прибирання, провітрювання та дезінфекцію поверхонь 0,5% розчином хлоронтаіну та утилізацію витратних матеріалів.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна