Докторська школа НаУКМА проведе PHD-конференцію та міжнародний тренінг

З 12 березня у приміщенні  Докторської школи НаУКМА (Староакадемічний корпус) і аудиторіях кафедри англійської мови (3 корпус)

На пленарному засіданні конференції виступають:

· Відповідальність дослідника у сфері гуманітаристики - Володимир Моренець, Перший віце-президент, віце-президент з науково-навчальних студій, керівник програми «Філософія і література»

· Розробка законопроектів вищої освіти: роздуми про перспективи реформ - Михайло Винницький, Директор Докторської школи НаУКМА

· Соціальні функції науковця в Україні - Михайло Мінаков, доцент кафедри філософії і релігієзнавства НаУКМА
· Елементи локального та глобального у підготовці науковців - Тетяна Андреєва, доцент кафедри «Школа охорони здоров’я», керівник програми «Управління в охороні здоров’я»

13 і 14 березня проходитимуть презентації докторантів 2 і 3 року навчання 6 докторських програм НаУКМА. В рамках коференції відбудеться також тренінгова сесія з академічної англійської мови.

З 12 до 16 березня в рамках проекту Європейського союзу TEMPUS IV «Розробка дієвої моделі Докторської школи для впровадження структурованих освітніх PHD програм в Україні і Грузії», що передбачає розробку та впровадження інноваційного навчального плану наукової освіти, відбудеться низка тренінгів, майстер-класів і семінарів, участь у яких візьмуть викладачі англійської мови НаУКМА і партнерських університетів, а також викладачі й докторанти PHD програм НаУКМА.

Метою тренінгу є вивчення найкращих зразків і практичних моделей навчальної програми з академічної англійської мови, що має забезпечити можливість вільної співпраці у глобальній спільноті науковців і репрезентації результатів наукових досліджень викладачів і докторантів PHD програм. Володіння академічними жанрами англійського письма й усного мовлення, котрі є прийнятими в певних міжнародних фахових спільнотах, є одним із найважливіших завдань навчальної програми докторських шкіл і в Україні, і в усьому світі.

Викладачі обговорюватимуть проблеми жанрової палітри академічного письма (статті, тези доповідей, презентації, доповіді, пропозиції); особливості вимог до мовної риторики різних наукових напрямів, країн і видань; питання методології; організаційні можливості комунікації викладача й студента (співвідношення дистанційного навчання, самостійної і аудиторної роботи); участь наукового керівника в підготовці англомовних публікацій і текстів; вимоги до кваліфікації викладача англійської мови для слухачів PHD програм.

Тренінг ведуть досвідчені фахівці з Університету Маастріхту (Нідерланди): Боб Вілкінсон і Клайв Лоуренс, котрі мають довготривалу практику викладання академічної англійської мови для носії мови. До участі запрошені викладачі кафедри англійської мови НаУКМА і партнерських університетів: Державного університету ім. І. Чавчавадзе (Тбілісі, Грузія), Державного медичного університету (Тбілісі, Грузія), Українського католицького університету (Львів, Україна), Чорноморського державного університету ім. П. Могили (Миколаїв, Україна).

Тренінг проходитиме у приміщенні Докторської школи НаУКМА (Староакадемічний корпус) і аудиторіях кафедри англійської мови НаУКМА (3 корпус).
Детальну програму заходів шукайте на сайті  Докторської школи НаУКМА

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна