Кафедрі історії НаУКМА - 25!

 

Одна з найпопулярніших і найшанованіших кафедр Могилянки була заснована 13 січня 1993 року.

 

 

Її організатором і першим завідувачем був професор, доктор історичних наук Михайло Володимирович Кірсенко, який і зараз продовжує викладати. Його наступником став професор, доктор історичних наук о. Юрій Андрійович Мицик. У 2002–2012 роках кафедру очолювала професорка, доктор історичних наук Наталя Миколаївна Яковенко, а з 2012 року нею керує PhD, кандидат історичних наук, доцент, випускниця НаУКМА Наталя Василівна Шліхта.

 

За цей час викладачі кафедри підготували сотні істориків - бакалаврів, магістрів, аспірантів та докторантів. Під керівництвом професорки Яковенко сформувалася потужна наукова школа дослідження соціальної та культурної історії України XVI–XVII ст.

Наші історики - викладачі та їх студенти - глибоко досліджують історію України та Центрально-Східної Європи, працюють над проблемами порівняльного державотворення в історії, викладання національної історії в умовах глобалізації, організовують міжнародні наукові конференції та беруть участь у міднародних наукових проектах - аж до лекцій про японський кінематограф!

 

Вони видають щорічники «Наукові записки НаУКМА. Історичні науки», «Магістеріум. Історичні студії» та «Київська Академія».

Серед міжнародних партнерів кафедри -

Канадський інститут українських студій (Університет Альберти, Канада);

Коледж св. Томаса Мора(Саскачеванський університет, Канада);

Центральноєвропейський університет (Будапешт);

Український науковий інститут Гарварду (Гарвардський університет, США);

Центр досліджень античної традиції у Центрально-Східній Європі (Варшавський університет);

Центр східноєвропейських студій(Варшавський університет).

 

Нарешті, наша кафедра історії - одне з найкращих втілень духу Могилянки та її цінностей - поваги та уваги до думки іншого, демократичності, свободи переконань і досліджень, взаємопідтримки та співпраці.

 

Дорогі колеги, ми безмежно пишаємося вами і бажаємо многая і благая літа - во славу України та Могилянки!

Детальніша інформація про кафедру - за посиланням

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна