У рейтингу "100 найвпливовіших українців" від журналу Фокус - троє могилянців

 

До традиційного рейтингу журналу "Фокус" зазвичай входять представники влади, великого бізнесу, проте, з кожним роком все більше місць у ньому посідають інноватори, представники громадських організацій та культурних інституцій - ті люди, завдяки яким наша країна змінюється на краще.

 

 

У минулорічному рейтингу присутні троє могилянців: почесний професор НаУКМА, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров (51 місце), та дві випускниці НаУКМА - директорка Мистецького Арсеналу Олеся Островська-Люта (75 місце) та співзасновниця Благодійного Фонду "Таблєточки" Ольга Кудіненко (86 місце).

 

Рефат Чубаров, з 1998 року - народний депутат України ІІІ, IV, V скликань, чинний депутат VІІІ скликання. З 2013 року - голова Меджлісу кримськотатарського народу. Людина, яка, поруч із Мустафою Джемілєвим, представляє кримськотатарський народ в Україні та світі.

 

Олеся Островська-Люта - з 2016 року очолює один з найпрестижніших і найбільш знакових культурних майданчиків країни. Співавторка Культурної стратегії України-2025. Людина, до думки та голосу якої українське мистецьке середовище дослухається особливо уважно.

 

Ольга Кудіненко шість років тому стала співзасновницею фонду допомоги онкохворим дітям. За цей час вона та її команда допомогли відправити на лікування за кордон 51 дитину, забезпечили ліками ще 1650. Вони займаються розвитком в Україні паліативної медицини, волонтерського та донорського рухів. Планують створення проекту психологічної допомоги для онкохворих дітей та банку донорів кісткового мозку.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна