«Прості рішення не працюють»: зустріч з Ростиславом Павленком

 

24 січня на запрошення Асоціації студентів-політологів НаУКМА Ростислав Павленко зустрівся зі студентами Могилянки.

 

 

Пан Ростислав – випускник Академії (політологія, Б 1997), свого часу був викладачем кафедри політології і навіть її очолював. Нині Ростислав Павленко – заступник Глави Адміністрації Президента України. Попри напружений графік, він знайшов час зустрітися з могилянською спільнотою.

 

«Вирішив завітати до Могилянки, тому що спілкування з новим поколінням колег надихає, тому що обговорення досвіду завжди корисне, тому що вважаю обов'язком випускника підтримувати Alma Мater усіма доступними способами, і просто тому, що завжди дуже радий бути в могилянських стінах і серед могилянців!» - говорить Ростислав Павленко.

 

Темою зустрічі було прийняття рішень. Іноді так хочеться піддатися спокусі обрати простий і очевидний варіант. Проте за простотою часто залишаються об’єктивні перешкоди, які впливають на результат. Ми можемо їх проігнорувати. Але як це вплине, і чи не залишаться рішення просто рішеннями, якщо не продумати заздалегідь, як їх втілювати?

Ростислав Павленко радить насамперед завжди думати про мету – що і для чого ми робимо. Потім необхідно уважно аналізувати внутрішні і зовнішні фактори, які можуть вплинути на перебіг справи та на результати – в якому середовищі ми працюємо, яка мотивація у тих, хто втілює проект в життя тощо. І вже після такого аналізу пан Ростислав радить продумувати план дій з чітким баченням мети та з урахуванням всіх позитивних і негативних факторів, які можуть вплинути на результат.

 

Ростислав Павленко також проаналізував поточну політичну ситуацію в Україні, звернув увагу на ті проблеми, якими зараз найбільше переймається держава, та на той потенціал, який має наша країна і може використовувати для розвитку.

Під час сесії питань розгорталися глибокі і змістовні дискусії.

Між іншим, присутні цікавилися позиціонуванням України в міжнародному інформаційному просторі, яке найближче майбутнє політичних партій та виборчої системи, чи здатні ми не тільки вирішувати поточні проблеми, а й діяти на випередження і задавати напрям руху в міжнародній площині тощо.

 

Приємно, що в Могилянці студенти не тільки проводять час на лекціях, але й використовують можливості, щоб організовувати та брати участь у зустрічах з людьми з їхньої сфери і ближче знайомитися з обраним фахом. Так само приємно, що випускники Могилянки, досягаючи кар’єрного зросту, займаючи відповідальні посади, попри напружений графік, знаходять час повертатися у стіни Альми-матер та ділитися своїми знаннями й досвідом з новими поколіннями могилянців.

 

Матеріал підготувала Олеся Далебіга, (МП-2, філологія), відділ стратегічного розвитку НаУКМА  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна