Міні-курс Гелени Рімон «Івритомовна поезія та формування ізраїльської ідентичності»

 

Магістерська програма з юдаїки в НаУКМА, кафедра історії НаУКМА, Єврейський університет у Єрусалимі, Українська асоціація юдаїки, Ізраїльський культурний центр при Посольстві Держави Ізраїль в Україні запрошують на міні-курс Гелени Рімон «Івритомовна поезія та формування ізраїльської ідентичності».

 

 

Курс передбачає коментоване читання класичних текстів івритомовної поезії (в оригіналі й перекладі) з використанням музичних інтерпретацій. Рефлексії про образ ліричного героя в обраних текстах допомагають зрозуміти загальну динаміку розвитку самобутньої ізраїльської ідентичності в івритомовній літературі ХХ століття на різних етапах її історії («Відродження», поезія другої алії і експресіонізм, неосимволізм, «нова поезія», постмодернізм).

 

Гелена Рімон (Єрусалим) – ізраїльська дослідниця івритомовної літератури ХХ століття. Викладає в Аріельському університеті. Авторка книги «Еврейская литература Нового времени» і близько 100 наукових і публіцистичних статей івритом, російською та англійською мовами. За її редакції виходили, зокрема, антологія івритомовної літератури в перекладах російською, збірник новел Ш. Й. Аґнона в російському перекладі та два збірники праць М. Бахтіна в перекладі на іврит.

 

Розклад занять:

12 лютого, понеділок, 11:40, 13:30

13 лютого, вівторок, 11:40

14 лютого, середа, 11:40

15 лютого, четвер, 11:40

 

Адреса:

вул. Волоська 8/5, корпус 5, підвальне приміщення, ауд. 2, офіс програм з юдаїки НаУКМА

 

Курс передбачає попереднє ознайомлення з джерелами.

Щоб отримати матеріал до курсу, напишіть на адресу MagistJudaica [AT] gmail.com

Сторінка події - за посиланням

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна