Могилянські "Моряки НаУКМА" вдруге поспіль стали чемпіонами Чемпіонату АБЛ Golden League

 

Відомо, що завоювати спортивний титул - складне завдання, а захистити його - майже непосильне.

 

 

Це, однак, не зупинило "Моряків" Києво-Могилянської Академії, які за весь регулярний сезон (з жовтня до березня) зазнали лише однієї поразки.

В чвертьфіналі хлопці зустрілися із командою "W-Power", і попри те, що поступалися за ходом гри у 16 очок, змогли відіграти гандикап та тріумфувати у матчі. Півфінал також виявився надскладним, адже у суперника, команди "Укрексімбанку", виступають хлопці із досвідом гри у Суперлізі та інших професійних лігах. Проте Моряки зловили "вогонь" з-за дуги та впевнено перемогли із різницею у 20 очок.

 

Фінал проти команди "Пульсар" видався нервовим та складним, чого і варто було очікувати. Програючи у першій четверті більш ніж 12 очок, "Моряки НаУКМА" змогли переламати хід поєдинку, та навіть вирватися на 10 очок вперед у третій четверті. Однак ривок від "Пульсару" у 4 четверті - і рахунок на останніх хвилинах матчу рівний. Таким він і залишався за 10 секунд до кінця гри, коли суперник володів м'ячем та мав шанс вирвати перемогу чи, як мінімум перевести матч у овертайм.

Інші плани були у захисника "Моряків" Олександра Скирти, який за 3 секунди до кінця перехопив м'яч та заробив на собі фол. Забитий штрафний Олександра і приніс перемогу могилянським баскетболістам із рахунком 74-73, а сам Сашко був визнаний найкращим гравцем Чемпіонату.

 

Таким чином, баскетбольна команда Києво-Могилянської Академії вдруге поспіль стала чемпіоном одного із найбільш престижних аматорських чемпіонатів країни.

Також команда вперше у своїй історії вийшла до плей-офф іншого турніру - Ліги Героїв.

 

"Моряки НаУКМА" висловлюють щиру вдячність за неймовірну постійну підтримку усім випускникам НаУКМА та благодійникам, що підтримували й, сподіваємось, підтримуватимуть команду.

Команда також висловлює подяку адміністрації НаУКМА та особисто Андрію Мелешевичу, а також Кафедрі фізичного виховання та Володимиру Жукову.  

 

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна