Правники Могилянки - перші у рейтингу

 

У рейтингу випускників правничих бакалаврських програм 2017 р. могилянці посіли перше місце.

  

Це лише один з рейтингів, який можна побудувати за результатами аналітичного дослідження «Стан юридичної освіти в Україні», що ґрунтується на величезній кількості емпіричних даних, отриманих під час Єдиного фахового вступного випробовування для вступу на магістерські програми за спеціальністю «Право». Дослідження підготовлено Сергієм Мудруком за фінансування OSCE Project Co-ordinator in Ukraine.

Відповідний звіт було презентовано 30 березня 2018 р. в МОН України, його повний текст можна знайти тут.

 

Відповідно до аналітичного звіту, Факультет правничих наук НаУКМА має найкращі в Україні показники, зокрема:

- найвищій середні бал з єдиного фахового випробування (488 пунктів); 27(!) пунктів відриву від вишу, який посів друге місце та 43 пункти відриву від вишу, який посів третє місце;

- найбільша кількість випускників, які увійшли в ТОП 25 % кращих учасників єдиного фахового випробовування (ФПвН - 80%, друге місце – ЛНУ з 69%, третє - НЮУ з 53%).

 

За словами декана Факультету правничих наук НаУКМА Дениса Азарова, він сподівається, що результати дослідження будуть мати значні загальнонаціональні наслідки, які вже анонсуються Міністром освіти і науки України п. Лілія Гриневич, зокрема:

- результати дослідження будуть братись за основу визначення критеріїв розподілу держзамовлення на правничу освіту;

- єдине фахове випробовування має завершувати навчання на правничих бакалаврських програмах.

 

Хотілося би сюди додати зарахування майбутніх юристів на навчання за результатами складання тесту загальної навчальної компетентності та знання мов. На думку Дениса Азарова, тепер єдине фахове випробовування потрібно перетворити на якісний єдиний зовнішній кваліфікаційний іспит, складання якого стане обов'язковою умовою доступу до правничої професії.

 

Вся спільнота НаУКМА вітає наших колег-правників - викладачів, співробітників, студентів та випускників, чиїми зусиллями наш факультет став кращою юридичною школою країни! 

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна