Перший модуль комплексної навчальної програми «Інструментарій антикорупційного активіста» пройдено

 

Міждисциплінарний науково-освітній центр протидії корупції НаУКМА завершив перший модуль комплексної навчальної програми «Інструментарій антикорупційного активіста» у Харкові наприкінці березня 2018 року.

 

 

У рамках дводенного тренінгу 30 активістів та громадських діячів зі Східних регіонів України мали нагоду отримати знання та потужний арсенал антикорупційних інструментів від найкращих українських спеціалістів та налагодити міцний мережевий зв’язок з іншими учасниками Програми.

Перша сесія складалась з лекції-дискусії «Сутність корупції: поняття та її види. Вплив корупції на економічне зростання та розвиток суспільства», лекції-брифінгу «Практичні питання застосування міжнародних стандартів у сфері запобігання корупції та антикорупційного законодавства», а також трьох тренінгів: «Корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення. Конфлікт інтересів»; «Як виявляти конфлікт інтересів?» та «Антикорупційна експертиза».

З аудиторією працювала Анастасія Коробай.

 

 

Друга сесія була присвячена таким темам, як «Право на доступ до публічної інформації», «Збір даних у відкритих базах даних», «Протидія корупції в сфері державних закупівель» та «Захист викривачів».

Лектори, які ознайомили учасників з даною проблематикою:

виконавчий директор ГО «Антикорупційний штаб», член Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України Сергій Миткалик;

громадський діяч, експерт у сфері захисту, викривач діяльності в НАЗК Ганна Соломатіна.

 

Більше інформації – за посиланням.

 

Нагадуємо:

Навчальна програма «Інструментарій антикорупційного активіста» реалізується в рамках проекту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Зміст навчальної програми є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна