Енріке Пеньялоса прочитає відкриту лекцію в НаУКМА

Лекція «Ідеальне місто» відбудеться 22 березня у «Зеленій аудиторії», 3 корпус, №213а

Енріке Пеньялоса - лідер в галузі урбанізму, його бачення та пропозиції мають істотний політичний вплив в усьому світі. Консультативна робота Пеньялоси концентрується на концепції сталого розвитку, мобільності, рівності, розвитку публічного простору і якості життя. Організаційні та лідерські якості Пеньялоси допомогли перетворити ідеї в проекти і реалії. Має досвід у роботі виконавчої влади та досяг позитивних результатів протягом своєї діяльності.

Пеньялоса читає лекції на міжнародному рівні в численних екологічних, урбаністичних і університетських форумах а також консультує уряди країн Азії, Африки, Австралії, Латинської Америки та Сполучених Штатів Америки. На сьогодні він є консультантом по міському баченню, стратегії та політиці. Він є головою ради ITDP (Інститут розвитку транспорту і політики)/ Нью-Йорк, членом Консультативного комітету BMW-Гуггенхайм лабораторії і член Консультативної Ради Лондонської школи економічних міських програм.

Як мер Боготи, столиці Колумбії, в якій проживає понад сім млн. жителів, Пеньялоса впровадив корінні зміни в місті. Він перетворив Боготу на місто, що прямує в напрямку міжнародних моделей поліпшення якості життя, мобільності, справедливості і сталого розвитку. За це він був удостоєний міжнародного визнання, наприклад нагородою «Золотий Лев» Венеціанського бієнале, нагородою «Стокгольм Челендж» та інші. Наприкінці 2009 року Пеньялоса разом з іншими трьома колишніми мерами Боготи вдруге заснували Партію Зелених Колумбії, в якій він зараз обіймає посаду віце-президента.

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна