Депутати Верховної Ради обрали аудитором НАБУ професора НаУКМА Володимира Василенка

 

Депутати Верховної Ради обрали в комісію з аудиту Національного антикорупційного бюро України своїм представником доктора юридичних наук Володимира Василенка.

 

За відповідне рішення проголосували 289 народних депутатів. Обранню Василенка передувало рейтингове голосування зі ще одним кандидатом на пост аудитора НАБУ партнером компанії Baker & McKenzie Томасом Файєрстоуном. Він набрав 208 голосів народних депутатів, тоді як Василенко - 276.

Аудитором НАБУ від Кабміну обраний доктор юридичних наук, голова делегації України в GRECO Михайло Буроменський. Президент свого представника ще не призначив.

 

Згідно із законодавством, комісія зовнішнього контролю щорічно проводить незалежний аудит ефективності діяльності НАБУ.

82-річного Володимира Василенка в Україні знають як відомого професора, доктора юридичних наук, а також Надзвичайного і Повноважного посла України.

Професор Василенко викладає у Могилянці з 2006 року.

Крім того, з 2006 по 2010-й Володимир Андрійович працював представником України в Раді ООН із прав людини. У 2001 році Генеральною асамблеєю ООН обраний до складу Міжнародного кримінального трибуналу з колишньої Югославії, де був суддею до січня 2005 року. У 1991-2009 роках неодноразово брав участь у роботі Генеральної Асамблеї ООН як експерт, радник, заступник члена делегації та член делегації України, представляючи Україну у Третьому (питання прав людини) та Шостому (юридичні питання) комітетах. У 1992 році був послом України у країнах Бенілюкс та представляв нашу державу при Європейському Союзі та НАТО. З 1998 по 2002 роки працював послом у Великій Британії та Ірландії.

У часи здобуття Україною незалежності, на початку 90-х, Володимир Василенко брав активну участь у підготовці першого проекту Декларації про державний суверенітет України, виробленні юридичних підвалин економічної самостійності України.

 

Спільнота Могилянки вітає Володимира Андрійовича з призначенням на цю високу та відповідальну посаду!  

 

Вітаємо!

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна