Міжнародний тренінг для викладачів з методики викладання «Problem Based Learning»

З 2 до 4 квітня у Докторській школі НаУКМА в рамках проекту Європейського союзу TEMPUS IV

З 2 до 4 квітня в рамках проекту Європейського союзу TEMPUS IV «Розробка дієвої моделі Докторської школи для впровадження структурованих освітніх PHD програм в Україні і Грузії», що передбачає розробку та впровадження інноваційного навчального плану наукової освіти, відбудеться тренінг із методики викладання «Problem Based Learning».

До участі запрошені 25 викладачів і докторантів старших курсів PHD програм з НаУКМА і партнерських університетів: Державного університету ім. І. Чавчавадзе (Тбілісі, Грузія), Українського католицького університету (Львів, Україна), Чорноморського державного університету ім. П. Могили (Миколаїв, Україна).

Метою тренінгу є ознайомлення з теорією та вивчення на практиці основних принципів інноваційного методу навчання PBL, який широко практикується на різних рівнях освіти вже понад 30 років, а в деяких дослідницьких університетах, як от в Університеті Маастріхту (Нідерланди), є засадничою методикою викладання.

PBL метод передбачає відмову від традиційної лекційно-семінарської форми обговорення наукових тем, натомість викладач пропонує певну дослідницьку проблему, студенти самостійно опрацьовують запропоновану літературу, формулюють дослідницькі завдання, знаходять можливість застосувати теоретичні знання до вирішення визначених спільно практичних завдань дослідження, обґрунтовують свою позицію під час групових дискусій. Роль викладача – концептуальне спрямовування та підтримка активної і самостійної роботи групи студентів.

Тренінг ведуть досвідчені фахівці з Університету Маастріхту (Нідерланди): Вілма Гувенеерс (Wilma Huveneers MSc) та Марі-Луїза Шреурс (Marie-Louise Schreurs, PhD), котрі мають довготривалу практику викладання методики «Problem Based Learning».

Заняття проходять у приміщенні Докторської школи НаУКМА (Староакадемічний корпус). Участь за запрошеннями.

Координатори тренінгу: Людмила Архипова і Аліна Синицька, заступники Директора Докторської школи НаУКМА

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна