Києво-Могилянська академія посіла 13-те місце у Вебометричному рейтингу університетів України

 

Вебометричний рейтинг університетів світу (англ. Webometrics ranking of world’s universities) — один з рейтингів університетів світу, за яким аналізують ступінь представлення діяльності університетів в Інтернет-просторі.

 

 

"Webometrics Ranking of World Universities" є ініціативою Лабораторії Cybermetrics, дослідницької групи, що належить до Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), найбільшого державного дослідницького органу в Іспанії. CSIC підпорядковується Міністерству освіти, основним завданням якого є сприяння науковим дослідженням з метою покращення прогресу науково-технічного рівня країни, що сприятиме підвищенню добробуту громадян.

 

Лабораторія Cybermetrics, частина CSIC, присвячена кількісному аналізу вмісту Інтернету та веб-сторінок, зокрема тих, що стосуються процесів генерації та наукового спілкування наукових знань. Це нова висхідна дисципліна, яка отримала назву Cybermetrics або Webometrics.

 

Рейтинг складають з 2004 року і публікують двічі на рік (у червні-липні та січні). Починався він з аналізу 6 000 університетів у 2004 році, на сьогодні аналізують понад 20 000 закладів вищої освіти і визначають їхнє місце відповідно до ступеня представлення своєї діяльності в Інтернет-просторі, застосовуючи свою власну методологію оцінки.

 

В цьогорічному липневому виданню НаУКМА зайняла 13-те місце, за першість змагались 326 вищих закладів України. Для порівняння в 2016 році Могилянка зайняла 23-те місце, а в 2017 – 15-те.

 

Первинною метою рейтингу є сприяння академічної присутності в Інтернеті, підтримання відкритого доступу для значного збільшення передачі наукових і культурних знань в університетах світу.

 

Ознайомитись з рейтингом можна за посиланням.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна