Новий курс на Prometheus від викладачів Могилянки

 

Професори НаУКМА пані Віра Агеєва та пан Ростислав Семків долучилися до створення безкоштовного онлайн-курс для вчителів української літератури «Осмислені і переосмислені».

 

Курс розроблений Літературною лабораторією та Відділом освітніх програм Мистецького арсеналу і його можна пройти на платформі Prometheus.

 

«Осмислені і переосмислені» пропонує новий погляд на життя та творчість найвідоміших постатей української літератури – від Григорія Сковороди до Василя Стуса. Відеолекції записані у незвичайному форматі живого спілкування з аудиторією. Вони подають маловідомі факти з життя класиків, дають нові підходи до вивчення й інтерпретації текстів відомих творів шкільної програми, відповідаючи на давно сформований запит суспільства та молодого покоління.

Все більше викладачів НаУКМА виходять в он-лайн формат, пробуючи себе у новому жанрі змішаної освіти. І це добре, оскільки ми переконані, що елементи якісної та світоглядної освіти, яка дається в стінах Академії, повинні досягати кожного куточка України та світу.

 

Віра Агеєва – професорка, доктор філологічних наук, викладач Національного університету «Києво-Могилянська академія» про досвід роботи над проектом каже:

“Онлайн курси - чудова можливість зробити освіту доступнішою. А для викладача - це ще один варіант самореалізації. І водночас робота над таким курсом - це новий досвід. Ти інакше говориш, інакше тримаєшся. Врешті, орієнтуєшся на іншу аудиторію. Адже це лекції для тих, хто обирає саме оцю розповідь, сюжет. Нині якраз час по-новому подивитися, переосмислити історію української культури. Відмовитися від узвичаєних схем і оцінок, адаптувати класику для сучасного сприймання. Страшенно цікава робота.”

 

Пишаємось нашими піонерами та продовжуємо далі працювати над тим, щоб інші викладачі Академії долучались до наповнення освітнього ландшафту України якісним змістом.

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна