Міжнародна математична конференція IECMSA-2018 у Могилянці

 

З 28 по 31 серпня в Києві проходила міжнародна математична конференція 7th International Eurasian Conference on Mathematical Sciences and Applications (IECMSA-2018).

 

 

Основними організаторами конференції були Sakarya University та турецьке математичне товариство.

Серед українських співорганізаторів були Києво-Могилянська академія і Київський Національний університет імені Тараса Шевченка.

 

Основними ідеями таких заходів є популяризація математики, обмін знаннями фахівців, що працюють в різних напрямках, а також обговорення проблем, спільних для всіх математиків.

В конференції взяло участь більше 150 учасників з 22 країн: Італії, Великої Британії, Румунії, Туреччини, України, Канади, Чехії, Японії, Іспанії та інших. Відкривав конференцію пленарною доповіддю всесвітньо відомий фахівець з алгебри і теорії категорій професор Дікран Дікранян (Dikran Dikranjan) з University of Udine в Італії. Його доповідь було присвячено категорній структурі операторів замикання та застосуванню отриманих результатів в алгебрі, дискретній математиці та топології.

Знаний у світі математик професор Владімір Кісіль (Vladimir V. Kisil) з University of Leeds, що у Великій Британії, крім чудової пленарної доповіді про цікаві властивості геометрій кругів, парабол і гіпербол, пов’язаних з перетвореннями Мьобіуса гіперкомплексної площини, також запропонував до обговорення проблему перевідкриття об’єктів і результатів в математиці: досить часто один і той математичний об’єкт виникає при дослідженнях в різних галузях математики і при цьому кожного разу отримує нову назву.

Варто також відзначити чудову пленарну доповідь відомого українського фахівця з комплексного аналізу, провідного наукового співробітника НАН України Сергія Анатолійовича Плакси, присвячену моногенним функціям і потенціальним полям з осьовою симетрією.

Загалом, всі пленарні доповіді були цікавими, містили нові глибокі результати і були вислухані учасниками конференції з великою увагою.

Останню пленарну доповідь професора Сарки Хослової-Маєрової ( Šárka Hošková-Mayerová) з University of Defence, що знаходиться в Чехії, було присвячено бібліометриці математичних журналів, проблемам, з якими стикаються математики, при подачі статей у математичні журнали, а також можливості прогнозування науковцями при подачі статті в певний журнал імпакт-фактора журналу на момент публікації статті, оскільки з часу подачі математичної статті у журнал з високим індексом цитування до моменту її публікації може пройти декілька років.  

 

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна