У НаУКМА стартує адаптаційна програма Induction Sessions для першокурсників

Інноваційний курс із шести лекцій з softskills від професіоналів-практиків про ключові особливості та специфіку успішної адаптації у академічному середовищі.

 

Програма курсу охоплює такі тематичні блоки: "Навчання як проект. Learning  how  to  learn”, “Як «розучитися» читати в університеті: про нові практики читання”, “Основи ефективного спілкування. 1/Слухати і чути  2/Я і нова група, я і університет”, “Про наукове мислення. Academic  discussion”, “Навчатися разом: peer learning”.

 

На  першій лекціїМогилянка: найкращі чотири роки життя чи просто престижний диплом?” студенти уже отримали лайф-хаквід доцента кафедри соціології НаУКМА, доктора філософії в галузі економічної соціології, заст. декана Докторської школи НаУКМА Михайла Винницького про те, як використати можливості, котрі надає Могилянка

 

"Цей проект – подарунок від випускників, які зараз стали викладачами, для нових могилянців, - зазначає куратор проекту директор Докторської школи ім. родини Юхименків випускниця НаУКМА Людмила Криворучка. - Це наша подяка і пам’ять про тих перших професорів відновленої Києво-Могилянської академії, які дуже багато зусиль і часу присвячували нам, студентам, - наставляли, надихали і допомагали. Це дозволило нам стати більше ніж просто фахівцями-професіоналами. Тепер наша черга."

 

Людмила Криворучка підкреслює: "Практика Induction  sessions (впровадження допоміжного навчання) є традиційною для західних університетів і була запроваджена в НаУКМА для аспірантів і докторантів (PhD), але ми бачимо її важливість та необхідність і для інших рівнів освіти – бакалаврського та магістерського.  

 Неможливо за одну лекцію здобути навички, це лише поштовх, ідея, як їх формувати і розвивати самостійно впродовж всіх років в університеті.  Програма пропонує незвичні для студентів підходи,  дає можливість поміркувати, спланувати, раціонально підійти до процесу власного навчання."

 

Також своїм досвідом зі студентами ділитимуться випускники Могилянки:

Дмитро Мазін, завідувач кафедри англійської мови НаУКМА;

Євген Звєрєв, старший викладач ФПвН;

Діана Проценко, керівник відділу по роботі зі студентами, викладачка ФПвН, президент Національної асоціації медіаторів України, 

Максим Яковлєв,  керівник Школи політичної аналітики, доцент кафедри політології. 

 

Варто зазначити, що курс розроблений командою співробітників та випускників (pro  bono) НаУКМА і є третім напрямом програми «Профі+» - інтеграція soft skills у навчальний процес НаУКМА. Попередні два напрями включають програму тренінгів для студентів 2-6 курсів (діє з 2013 року) та програми для викладачів (2017-2018 навчальний рік).

Курс Induction Sessions для “малючків стартує як пілотний проект, у разі успішної реалізації планується системна інтеграція у навчальний процес університету

 

Онлайн-реєстрація на курс відкрита до 23:55 20 вересня. 

 

Детальніше про програму за посиланням.  

 

Куратор: Людмила Криворучка, к.філос.н., директор Докторської школи ім. родини Юхименків, випускниця НаУКМА, куратор програми «Induction  sessions» 

 

Адміністратори:

  • Наталя Шумкова, керівник напряму «Комунікації з випускниками НаУКМА», співорганізатор програми «Профі», e-mail: shumkova[@]ukma.edu.ua

  • Катерина Караван (маркетинг-3), помічник адміністратора програми, e-mail: k.karavan[@]ukma.edu.ua


© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна