Міні-курс Зеева Ханіна «Репатріація до Ізраїлю і становлення єврейської державності»

 

Кафедра історії, магістерська програма з юдаїки НаУКМА, Єврейський університет у Єрусалимі, Українська асоціація юдаїки, Ізраїльський культурний центр при Посольстві Держави Ізраїль в Україні представляють міні-курс ізраїльського політолога і соціолога Зеева Ханіна «Репатріація до Ізраїлю і становлення єврейської державності».

 

 

У наш час майже половину населення держави Ізраїль складають репатріанти з різних країн світу й перше покоління їхніх нащадків. Алія, тобто повернення євреїв із діаспори, дотепер є одним із основних інструментів розвитку ізраїльського суспільства. Лектор зосередиться не лише на алії як процесі, а й на зміні ставлення ізраїльської влади до специфіки різних груп репатріантів, переході від політики «плавильного тигля» до ідеї «культурного плюралізму», особливостях громад із колишнього СРСР та процесі еміграції ізраїльтян до інших країн.

 

Розклад занять:

16 жовтня, вівторок - 13:30, 15:00

17 жовтня, середа 13:30, 15:00

18 жовтня, четвер -15:00

 

Адреса:

вул. Волоська 8/5, корпус 5, підвальне приміщення, ауд. 2, офіс програм із юдаїки НаУКМА

Подія на фейсбуці

 

Зеев Ханін – ізраїльський політолог і соціолог, фахівець із Близького Сходу. Викладає в Бар-Іланському й Аріельському університетах (Ізраїль). Автор і співавтор десяти книжок, серед яких: «“Русские” и власть в Государстве Израиль» (2004), «Identity, Assimilation and Revival: Ethnic Social Processes among the Jewish Population of the Former Soviet Union (2007)» та ін., а також численних наукових статей. Обіймає посаду головного науковця Міністерства алії й абсорбції Ізраїлю.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна