Викладач Могилянки Володимир Єрмоленко створив онлайн-курс “Що таке європейська ідея?"

 

Курс викладача Києво-Могилянської академії Володимира Єрмоленка доступний на онлайн-платформі громадянської освіти від Відкритого університету Майдану (ВУМ). 

 

«Що таке європейська ідея?» — це спроба уникнути стереотипних поглядів на Європу та європейсько-українські стосунки. Це стереоскопічний погляд на Європу — з точки зору політики, економіки, культури, історії ідей та літератури. За задумом автора, в результаті проходження курсу учасники дізнаються про те, які ідеї сформували сучасну Європу, чому і як існує Європейський Союз та яким є місце України в проекті "Європа".

Сам Володимир Єрмоленко описує свій курс так: “Там багато про сучасність: що таке сучасний ЄС, як він працює, що таке Угода про асоціацію, зона вільної торгівлі з ЄС, які міфи навколо цього; там багато про практичні речі - програми ЄС з освіти, науки, бізнесу і т.д. Словом, поєднання філософсько-культурологічно-політологічно-літературно-економічно-практичного підходу.”

 

Володимир Єрмоленко — випускник НаУКМА (2002) та Центрально-європейського університету (2003). У 2011 році захистив докторську дисертацію в Школі вищих досліджень із суспільних наук (EHESS, Париж). Викладає у Могилянці на кафедрах філософії та літературознавства. Відомий філософ, есеїст, перекладач, доктор політичних студій, кандидат філософських наук, експерт МГО «Інтерньюз-Україна», автор та ведучий програми «Громадське. СВІТ».

 

Вільний університет Майдану — освітня ініціатива, започаткована могилянцями під час Революції Гідності. Її місія - сприяти розвитку громадянського суспільства через проекти, які допомагають якнайширшому колу охочих зробити перший крок у самоосвіті. 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна