Екскурсія могилянців на підприємства концерну Астарта

 

За ініціативи та фінансового сприяння Благодійного Фонду «Повір у себе» студенти, викладачі та співробітники НаУКМА відвідали два підприємства концерну Астарта у м. Глобино Полтавської області – завод із переробки сої та завод з виробництва біогазу.  

 

Представниця організації Світлана Мозгова прокоментувала це так: "Розвиток освіти – один із ключових напрямів корпоративної соціальної відповідальності агропромходлингу «Астарта». Співпраця бізнесу та ВНЗ також надважлива. На нашу думку, щоб молодь отримувала актуальні знання, вкрай необхідні ознайомчі екскурсії до сучасних виробництв. Працівники наших підприємств, Глобинського цукрового та соєпереробного заводів, щиро раді були поділитись своїм досвідом та ознайомити студентів НаУКМА з практикою безпечного та відповідального виробництва харчової продукції".

 

Завідувач кафедри екології НаУКМА, професор, доцент Віктор Карамушка додав: "Ця пропозиція була трошки несподіваною, але оскільки я викладаю курс «Екологічне управління» для магістрів 1го року навчання, то вважаю, що це шикарна нагода подивитися, як все влаштоване в реальному підприємстві. Нам було цікаво поїхати, адже у обох заводів є міжнародний сертифікат ISO 14001 - це означає, що будь-яке виробництво з цим сертифікатом завдає мінімум шкоди навколишньому середовищу.

До екскурсії долучилися бакалаври 4го курсу, які наступного року будуть проходити практику і для них це теж корисно. Після повернення ми покроково розібрали все, що побачили. Студенти презентували їхнє бачення того, як влаштована система екологічного управління.

І цукровий, і переробний заводи були гарними моделями для цього. Якщо з цукровими заводами ми знайомі давно, то завод по переробці сої був трошки незвичним для нас. Дякуючи працівникам «Астарти» ми близько познайомилися з процесом виробництва.

Я також був приємно здивований, що представники адміністрації поїхали з нами: вони сказали, що цікавляться тим, як все влаштовано. Я дивився на ці підприємства як на потенційних працедавців - у них добра система управління і пристойна зарплата, хоч цукровий завод працює на повну потужність лише 3-4 місяці на рік, соєвий завод - цілий рік.

Я щасливий, що у студентів залишилося позитивне враження. Ми хотіли б проводити такі екскурсії ще".  

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна