Започаткування Маґістерської програми «Юдаїка»

Її оголошують НаУКМА та Асоціація єврейських організацій та общин України (Ваад)

Національний університет «Києво-Могилянська академія» і Асоціація єврейських організацій та общин України (Ваад) оголошують про започаткування в НаУКМА першої в Україні маґістерської програми з юдаїки, покликаної на те, аби готувати істориків – фахівців з єврейської історії та культури.

У рамках дворічної програми передбачається вивчення історичних і гуманітарних дисциплін, курсів з юдаїки, єврейських мов іврит і їдиш. Випускники програми отримуватимуть диплом державного зразка (маґістра історії) та англомовний диплом НаУКМА.Програма сприятиме студентам в отриманні стажування за кордоном. Маґістранти, що успішно виконуватимуть індивідуальний навчальний план, отримуватимуть стипендію. Студенти з інших міст забезпечуватимуться гуртожитком.

Вступати на програму мають право гуманітарії (історики, філологи, культурологи, філософи), що закінчили бакалаврат в університеті IV рівня акредитації та вільно володіють українською мовою та англійською на рівні не менше upper-intermediate. Вступні іспити (українська, англійська, спеціальність) складатимуться в липні в НаУКМА.

Починаючи з 1 квітня, організатори програми приймають попередні заявки від тих, хто бажає взяти участь у вступі на програму. Для отримання більшої інформації, а також анкети вступника, звертайтеся за телефоном: (044) 425-9758 (крім суботи) або на е-пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (з темою листа «МП-юдаїка»).

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна