Презентація книги «Конструювання політичної нації: зміни настроїв українців протягом війни на Донбасі» на дослідницькому семінарі в Оттаві

 

На 14 Дослідницькому семінарі Даниліва презентували оновлене англомовне видання книги від Школи політичної аналітики у співпраці з Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва за редакцією доктора історичних наук, професора кафедри політології НаУКМА Олексія Гараня та кандидата політичних наук, доцента кафедри політології НаУКМА, директора Школи політичної аналітики Максима Яковлєва.

 

Презентація відбувалася у рамках панелі «Політична поведінка та політичні погляди після Майдану».

 

Дискутантами були доктор політичних наук, Манчестерський університет Ольга Онух, канадський економіст, доктор філософських наук Олег Гаврилишин та професор кафедри політології НаУКМА Олексій Гарань.

Модерували дискусію доктор політичних наук, доцент університету Тафтса Оксана Шевел, та Юлія Шукан, Університет Париж-Захід Нантерр ла Дефанс.

 

Результати досліджень, що представлені у роботі «Конструювання політичної нації: зміни настроїв українців протягом війни на Донбасі» доводять, що російська агресія на Донбасі фактично послужила зміцненню української політичної нації, на відміну від очікувань Кремля. У книзі розглядаються регіональні особливості змін настроїв українського суспільства, економічні настрої, ставлення до подій на Донбасі і перспектив вирішення конфлікту, до децентралізації і «особливого статусу», зміни у зовнішньополітичних орієнтаціях щодо ЄС, НАТО та Росії.

 

Семінар з 2005 року проводиться щорічно в Оттавському університеті Канади кафедрою українських студій Оттавського Університету, за підтримки Данилів Фундації. Семінар є важливим інтелектуальним майданчиком, що репрезентує вагомі дослідження про Україну та залучає до обговорення актуальних питань науковців з усього світу.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна