Могилянці спільно з British Council Ukraine розробили програму розвитку лідерських компетенцій у студентів

Програма Student Action розроблена Михайлом Винницьким, викладачем НаУКМА та радником Міністра освіти і науки України, з метою розвитку лідерського потенціалу студентів та здобуття ними навичок зі створення ініціатив, спрямованих на підвищення ефективності навчального процесу в університетах.   

 

60 студентів з усієї країни об’єдналися на програмі, аби здобути корисні навички, обмінятися думками та, як результат, реалізувати проекти й покращити студентське життя у своїх університетах.

 

«Шалено надихнулася прекрасними ідеями студентів із усіх куточків України та ще раз впевнилися, що студентська молодь - це нестримний рух до змін на краще, - каже координаторка «Student Action», студентка НаУКМА, БП-4, «Політологія» Діана Мошковська. - Неймовірно вдячна організаторам за можливість працювати над цим проектом та знайомитись із найкращими студентами та тренерами. Дуже сподіваюся, вже до кінця навчального року побачити десятки втілених в життя ідей».

 

Програма складалася із двох модулів, а учасників відбирали за конкурсним есе «Ініціатива, яку я хочу впровадити в моєму університеті: чому і як». Під час першого модулю, що проходив у Львові, інші могилянці - Тимур Демчук (2011 рік, МП «Політологія»), організатор «КМАртСпейс», «Центру студентського життя» та керівник корпоративних програм з управлінського розвитку KMBS, та Ірина Наумук, студентка НаУКМА, голова «Спудейського братства» -ділилися інсайтами з розвитку проектів в Могилянці. На другому модулі у Києві про роль студентів в забезпеченні якості вищої освіти розповідав Сергій Квіт - професор НаУКМА, голова Вченої ради університету та керівник Центру якості освіти Академії.

 

Студенти НаУКМА - учасники програми: Дмитро Харченко (БП-4, «Фінанси і кредит»), Каріна Плахотнюк (БП-3, «Історія»), Данило-Мирослав Соболь (БП-2, «Фінанси, банківська справа та страхування») та Богдана Дронюк (БП-2, «Міжнародні відносини»).

 

 

Фото: Фейсбук Diana Moshkovska 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна