Могилянці їдуть на змагання Price Media Law Moot Court до Оксфорду

 

moot court

За підсумками регіонального раунду мут-корту з медіа права, команда могилянського Price Media Law Moot Court отримала право поїхати на фінал змагань у Оксфорд навесні 2019 року.

 

14-16 грудня 2018 року відбувся регіональний раунд мут-корту з медіа права, який втретє проводить Центр демократії та верховенства права спільно з Оксфордським університетом, Національним Університетом «Києво-Могилянська академія» та Києво-Могилянським товариством судових дебатів (Kyiv-Mohyla Moot Court Society).

 

Цьогоріч у змаганнях узяли участь команди з України, Литви, Латвії й Білорусії. Так, уже у квітні 2019 року до Оксфорду поїде такий склад команди Києво-Могилянського мут-корту з медіа права: Лідія Волкова («Право», 3 курс), Тетяна Авдєєва («Право», 3курс), Оксана Ігнатенко («Право», 2 курс) та Роман Токарик («Право», 3 курс, Чернівецький університет). Також членкиня нашої команди Тетяна Авдєєва отримала відзнаку в номінації «Найкращий промовець» (Best Oralist).

 

Уже третій рік поспіль тренером могилянської команди є Максим Дворовий (МП «Право», 2016): «Варто зазначити, що рівень змагань із кожним роком росте, - зазначає Максим Дворовий. - Суперники стають сильнішими і краще підготовленими. Прикметно, що цьогоріч не було відверто прохідних раундів. Кожна гра з кожною командою була задоволенням. На жаль, нам знову не вдалося виграти регіональні раунди, однак протягом останніх двох років ми є командою, яка найкраще з нашого регіону виступає на міжнародних раундах - і це є тою традицією, яку ми не плануємо порушувати».

 

«Тепер у нас є три місяці для підготовки до Оксфорду, - каже учасниця команди Лідія Волкова, - тому будемо далі вчити свої меморандуми та спічі, поглиблювати теорію, аби пройти змагання на високому рівні. А, і, звичайно ж, паралельно з тим будемо шукати гроші, тому що для участі треба величезна сума».

 

Media Law Moot Court - це студентські змагання, що моделюють хід судового засідання, під час якого учасники готують письмові аргументи та беруть участь у дебатах. Окрім дебатів, учасники відвідують цікаві та важливі фахові лекції. А також мут-корт об'єднує та знайомить учасників та суддів із багатьох країн.

 

Києво-Могилянське товариство судових дебатів засновано у 2013 році Факультетом права, студентами та випускниками для підтримки студентських команд. На даний момент студенти Академії сформували 10 команд, що беруть участь у мут-кортах із різних галузей та підгалузей права.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна