Могилянський Миколайчик завітав до дітей у дитбудинки

IMG 7819

У рамках щорічної акції «Миколайчик для дітей із дитбудинків» члени студентської організації  «Спудейське Братство»  підготували святкову виставу та доставили подарунки у дитячі будинки. 

 

Протягом місяця студенти збирали речі, іграшки та засоби гігієни для вихованців трьох дитячих будинків для дітей з інвалідністю:  Святошинського й Дарницького у місті Києві та Замглайського у Чернігівській області. 

 

«Акція   не лише можливість підтримати вихованців інтернатів матеріальними ресурсами, яких зазвичай не вистачає у державних закладах, –  розповідає представниця Спудейського братства Дар'я  Діденко. – Основна ідея у спілкуванні з дітьми та створенні новорічної атмосфери для них».

 

Так 20 та 22 грудня зібрані речі та солодощі вже доставили у два інтернати: Святошинський та Замглайський.  Вихованці були неймовірно раді приїзду гостей, смачним та корисним подарункам і теплій святковій виставі.

 

Цьогоріч за допомогою студентських організації «ТА Могилянка» та Студентська колегія НаУКМА були розроблені тематичні стікери та листівки, кошти з продажу яких були використані на потреби інтернатів. У межах акції також відбувся благодійний «Фотосет від Миколайчика»

 

Усього за час акції зібрали 7500 грн, що були витрачені на транспорт у Чернігівську область (4800 грн) і купівлю канцелярії та засобів гігієни для дітей (1000 грн). Решту (1700 грн) буде витрачено на потреби вихованок Дарницького дитбудинку, поїздку до якого довелося відкласти через карантин у закладі.

 

Спудейське Братство запрошує надалі долучатися до проекту та ділитися часом, турботою і теплом з усіма, хто цього потребує.

 

Києво-Могилянська академія щиро дякує спудеям, котрі з року в рік бережуть такі важливі для могилянської спільноти традиції

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна