Cпівпраця ЄС із державами-сусідами, правовове регулювання подій на Донбасі та постправда – у новому KMLPJ

Четвертий номер щорічного Kyiv-Mohyla Law and Politics Journal  пропонує читачам наукові праці  про актуальні  теми  в правовій сфері від українських та закордонних фахівців.  

 

«Журнал Kyiv-Mohyla Law and Politics Journal – це один із каналів, за допомогою яких ми здійснюємо свою місію, – зазначає у вступному слові президент НаУКМА, доктор, професор, головний редактор KMLPJ Андрій Мелешевич. – Міждисциплінарні підходи в дослідженнях, високі академічні стандарти наукових праць, дозволяють нам формувати арену для збалансованого обміну ідеями та розбудовувати міжнародну спільноту науковців на базі Академії»

 

«Цей номер охоплює досить широке коло тем, – розповідає Євген Звєрєв – кандидат юридичних наук, старший викладач правничого факультету НаУКМА, випусковий редактор журналу. – Відкривається номер текстом інаугураційної лекції професора Гейдельбергського університету Петера-Крістіана Мюллер-Граффа, яку він прочитав 1 вересня в НаУКМА під час вручення йому звання Почесного професора НаУКМА. Три статті стосуються співпраці ЄС із державами-сусідами, ще три доробки – різних аспектів правового регулювання подій на Донбасі. Також є праця про актуальне на сьогодні питання постправди і, ще одна про не менш актуальне питання правового регулювання оподаткування постійних представництв».  

 

До редакції було надіслано втричі більше матеріалів ніж опубліковано.  При відборі редакційна рада особливу увагу приділяла якості матеріалів та високому рівню академічної англійської мови. Додатковий контроль за якістю статей забезпечували по два зовнішні рецензенти  кожен експерт у своїй галузі як з України, так і з-за кордону.

 

У випуску представленітакож статті науковців із НаУКМААнни Хворостянкіної, Володимира Галагана, Володимира Венгера, Богдана Бернацького, Євгена Звєрєва, Віталія Трачука, Христини Франчук.

 

Kyiv-Mohyla Law  and Politics Journal – це міжнародний, міждисциплінарний онлайн-журнал,  куди відбирають матеріали на принципах «сліпого» рецензування.  Журнал видається раз на рік. Тематично журнал охоплює широкі сфери права та політики, зосереджуючись на конституційному та міжнародному праві, політичній теорії та методологіїполітиці ЄС.

 

Редакційна колегія висловлює подяку спонсору цього випуску журналу - Київському офісу Бейкер МакензіА також подяку за підтримку Українській асоціації європейських студій та Уряду Швеції й Академії Фольке Бернадотта (проект «Верховенство права та місцеве самоврядування в Україні»).

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна