Вітаємо перших лауреатів Фундації Лозинських

 

П`ять річних стипендій для аспірантів НаУКМА започаткувла Фундація Лозинських із США. Угода про підтримку студентів Докторської школи імені родини Юхименків була укладена у листопаді 2018 року. 

Розмір однієї стипендії - 1400 доларів США (до вирахування податків).

 

Такі стипендії призначатимуться на конкурсних засадах кращим аспірантам НаУКМА 3-го чи 4-го року навчання, які успішно освоїли освітню компоненту підготовки PhD, мають наукові здобутки (публікації, патенти, виступи на конференціях тощо), та беруть активну участь у роботі профільної кафедри (в т.ч. через викладання) чи наукового центру, розбудові Докторської школи, Ради молодих дослідників, інших органів управління чи громадських органів університету.

 

"В рамках PhD досліджую медіа-ландшафт України та інших країн пострадянського простору. Наприклад, минулого року я опублікував статтю про проблеми та перешкоди розвитку журналістики розслідувань в регіоні в спеціалізованому виданні European Journalism Observatory. У результаті, стаття була опублікована українською, російською, англійською, німецькою та іспанською мовами. Однак, на даний момент я найбільше фокусуюся на темі ролей журналістів, в тому числі журналістів-розслідувачів в Україні і Білорусі. Тут я досліджую 2 аспекти: те що в західній літературі називають role conceptions і role performances. Оскільки цей аспект медіа досліджень майже не висвітлений в Україні та інших країнах Східної Європи, я бачу своїм завданням змінити ситуацію та в наступні роки працювати над публікаціями, які допоможуть розкрити цю тему.  

Стипендію Фундації Лозинських планую витратити на дослідження в цій сфері, в тому числі на проведення ґрунтовного порівняльного дослідження ролей журналістів в Україні та Білорусі, а також на розробку та обґрунтування нових підходів до визначення ролей журналістів, зважаючи на особливості нашого регіону та особливості розвитку журналістики", - говорить лауреат в галузі журналістики Олександр Ярощук.
 

У 2019 році лауреатами Фундації Лозинських стали:

Володимир Гіюк (Хімія)

Інна Заворотько (Міжнародне право)

Анастасія Флоренко (Прикладна математика)

Наталія Штефан (Біологія)

Олександр Ярощук (Журналістика)

 

Вітаємо перших переможців!

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна