Оголошено лауреатів Премії імені Петра Могили 2018 року

 

У галузі гуманітарних наук відзначено Ларису Брюховецьку, в галузі природничих наук Надію Білько, Дениса Білька, Ірину Руссу, в галузі суспільних наук Олександру Гуменну, Ніну Чалу, Ірину Ізарову та Роксолану Ханик-Посполітак.  

 

 

Рішення про присудження Премії імені Петра Могили 2018 року було прийнято на засіданні Вченої ради НаУКМА 16 січня 2019 р.

 

Старша викладачка кафедри культурології Лариса Іванівна Брюховецька отримала відзнаку в галузі гуманітарних наук за монографію «Перерваний політ. Українське кіно часів ВУФКУ: спроба реконструкції». 

 

У галузі природничих наук за цикл наукових праць «Функціональні особливості стовбурових клітин у нормі, при патологічних станах та в разі дії стресових чинників» лауреатами стали професор, доктор медичних наук, завідувач кафедри лабораторної діагностики біологічних систем Надія Михайлівна Білько, кандидат біологічних наук, доцент кафедри лабораторної діагностики біологічних систем Денис Іванович Білько та кандидат біологічних наук, доцент кафедри лабораторної діагностики біологічних систем, випускниця НаУКМА Ірина Зіновіївна Руссу. 

 

У галузі суспільних наук лауреатами стали: кандидат економічних наук, доцент, декан факультету економічних наук Олександра Віталіївна Гуменна та доктор наук з державного управління, професор кафедри маркетингу та управління бізнесом Чала Ніна Дмитрівна за цикл наукових праць «Соціально-економічний розвиток України за Цілями сталого розвитку ООН у контексті дії глобальних мегатрендів»; кандидат юридичних наук, доцент, завідувачка кафедри приватного права Роксолана Юріївна Ханик-Посполітак та доктор юридичних наук, доцент кафедри приватного права Ізарова Ірина Олександрівна за навчальний посібник «Цивільний процес України».

 

Премію, названу на честь засновника й опікуна Колегії (а згодом - Академії) митрополита Петра Могили, щороку, з 2005-го присуджує Вчена рада НаУКМА за вагомі наукові досягнення, що сприяють розвитку гуманітарних, суспільних і природничих наук, утверджують високий авторитет університетської науки на національному та міжнародному рівні й опубліковані у вигляді монографій, енциклопедій, книг, підручників, навчальних посібників, циклу наукових праць.

 

Цьогоріч урочисте відзначення лауреатів Премії імені Петра Могили відбудеться на пленарному засіданні під час відкриття Днів науки НаУКМА – 28 січня о 15:00 в Актовій залі, 1 корпус.

 

Також лауреати премії виголосять доповіді:

Лариса Іванівна Брюховецька - «Україна в сучасному дискурсі історії світового кіно»

Олександра Віталіївна Гуменна та Ніна Дмитрівна Чала - «Соціально-економічний розвиток України за Цілями сталого розвитку ООН у контексті дії глобальних мегатрендів»

Роксолана Юріїівна Ханик-Посполітак - «Судова реформа: минуле, сучасне, майбутнє»

Денис Іванович Білько - «Стовбурові клітини від лабораторних досліджень до клінічного застосування»

 

Нагадаємо, що Дні науки НаУКМА – це підбиття підсумків цілорічної дослідницької роботи науковців університету, презентація її результатів академічній спільноті, визначення напрямків наукового пошуку на наступний рік.

Детальна програма Днів науки НаУКМА – 2019 

 

.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна