Конференція молодих науковців про мережу соціальної підтримки

 

Під час конференції, що відбулась 06 лютого у Музеї НаУКМА, молоді науковці презентували доповіді про проблеми соціального розвитку та боротьби з нерівністю; захист прав людини та попередження гендерно-обумовленого насильства; інноваційні практики в соціальній роботі; розвиток мереж соціальної підтримки для різних соціальних груп та подолання стигмації.  

 

Конференція молодих вчених «Соціальна робота та розвиток мереж соціальної підтримки», організована Школою соціальної роботи ім. В.І. Полтавця в рамках Днів науки НаУКМА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Конференція молодих науковців черговий раз переконала, що соціальна робота є гнучкою професією і швидко реагує на суспільні зміни, – розповідає доцент, кандидат наук, керівниця Школи соціальної роботи НаУКМА Наталія Гусак, характеризуючи тематику презентованих досліджень. – Низка доповідей була присвячена вивченню різних аспектів роботи з комбатантами та членами їхніх сімей. У відповідь на прогнози щодо старіння населення молоді науковці у своїх доповідях презентували інноваційні форми роботи з літніми людьми. Цікавою темою наукових розвідок була професійна підтримка соціальних працівників, що є надзвичайно важливим для професіоналізації соціальної роботи та підвищення її статусу».

 

Під час роботи конференції було представлено двадцять п’ять досліджень. Учасники, серед яких – викладачі, студенти, аспіранти та практики, обговорили їхні результати та перспективи розвитку. Фото Так, Конова Марія, студентка МП-2 ШСР, у своїй доповіді з промовистою назвою «Проблеми термінології у сфері соціальної роботи в Україні», продемонструвала неузгодженість у розумінні соціальної підтримки в українській нормативно-правовій базі та відмінності в трактуванні цього поняття за кордоном.

Якнюнас Єлизавета, студентка МП-1 ШСР, зосередила увагу на проблемах участі дітей та молоді в процесах прийняття рішень, що стосуються їхнього життя й добробуту.

Кейс-менеджер ГО «Аксіос» Ростовська Тетяна (випускниця ШСР 2018 року) розповіла про закордонний досвід протидії насильству щодо соціальних працівників на робочому місці.

 

Нагадаємо, що Школа соціальної роботи ім. В.І. Полтавця – перша в Україні професійна школа у сфері соціальної роботи. З 1995 року на базі Школи діє магістерська програма з підготовки соціальних працівників, а з 1997 року – бакалаврська програма. Навчання в Школі дає можливість отримати теоретичні знання зі спеціальності, а також відпрацювати свої навички на практиці.

Школа є членом Міжнародної Асоціації Шкіл соціальної роботи (IASSW) та Східноєвропейської Міжрегіональної Асоціації Шкіл соціальної роботи (EASASSW).  

.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна