Випускники НаУКМА отримують найвищі заробітні плати

Випускники економічних, гуманітарних та юридичних спеціальностей Києво-Могилянської академії володіють найкращими кваліфікаційними навичками, а роботодавці віддають перевагу нашим випускникам і готові платити більше середньої ринкової заробітної плати.

 

За даними річного зарплатного рейтингу випускників українських закладів вищої освіти журналу «Деньги», Могилянка визнана найкращим ЗВО, з підготовки економістів, гуманітаріїв та юристів. У рейтингу представлені економічні, гуманітарні, юридичні, технічні, аграрні та будівельні спеціальності.

 

Рейтинг складено на основі опитування, що проводили у 28-ми компаніях. Представники компаній мали змогу поставити університету одну із чотирьох оцінок:

«0» – «не візьму на роботу»,

«2» – візьму на роботу випускника, якщо немає альтернативи, але з меншою зарплатою,

«5» – готовність взяти на роботу із середньою по ринку оплатою,

«10» - випускника готові брати на позицію та пропонують вищу заробітну плату.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Випускників Могилянки ти можеш зустріти майже у всіх міжнародних компаніях та організаціях, а провідні роботодавці практично беззастережно віддають перевагу студентам Академії при наборі стажерів, - розповідає керівниця відділу стратегічного розвитку КМА, власниця агенції із забезпечення персоналом, випускниця НаУКМА (МП «Політологія», 1999) Валерія Казадарова. – А ще від нас як студентів і випускників Могилянки завжди очікували більшого і це неймовірно стимулює до дії.

Академія дає необхідні знання та навички для старту, навчає думати, мислити критично. Тут є безліч можливостей для самовираження – від творчих гуртків до можливості стажування у підрозділах університету з першого ж курсу. Тут тебе поважають і – це плекає в тобі почуття власної гідності й поваги до гідності іншого. Тут доброзичлива атмосфера, відсутня жорстка ієрархія, що створює гарний фундамент для розвитку твоїх навичок спілкування. Тут ти можеш обирати дисципліни, створюючи власну освітню траєкторію, формуючи широкий світогляд. Далі рух на ринку праці залежить виключно від кожного випускника, від бажання вчитися, розвиватися, брати на себе відповідальність».

 

Такий рейтинг журнал проводить уже понад десять років. Варто зазначити, що позиції НаУКМА покращилися: у 2017 році Академія займала третю сходинку за економічними та юридичними спеціальностями, а у 2019 – лідер рейтингу в цих категоріях. Традиційним, уже багато років поспіль, залишається лідерство серед представників гуманітарних спеціальностей.

 

Нагадаємо, що у 2018 році НаУКМА став лідером рейтингу ВНЗ від спільноти програмістів DOU. Варто зазначити, що Могилянка третій рік поспіль є лідером у цьому рейтингу за оцінками своїх студентів та випускників, котрі рекомендують Академію. 

.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна